Druk op Mark van Bommel neemt toe: ‘Je moet vaststellen dat PSV sinds januari al slecht presteert’

PSV ging donderdagavond kansloos onderuit op bezoek bij Sporting (4-0). Door de vernedering én het resultaat van concurrent LASK Linz (1-2 zege) is PSV uitgeschakeld in de Europa League. Rik Elfrink analyseert de crisissituatie bij de Eindhovenaren.

 1. Van Bommel vindt dat PSV snel moet leren omgaan met tegenslag

  Van Bommel vindt dat PSV snel moet leren omgaan met tegenslag

  Was de wedstrijd tegen Sporting Portugal van donderdagavond een kansloze exercitie voor PSV? ,,Het werd kansloos door twee situaties in het begin”, zei trainer Mark van Bommel na de 4-0 nederlaag tegen de nummer vier van Portugal. ,,Ik denk dat het anders nog anders had kunnen uitpakken. Het zijn twee goals en we spelen tegen een goede en ervaren ploeg. Dan wordt het moeilijk om drie keer te scoren, want we wilden winnen. Door het begin liepen we achter de feiten aan.”
 2. Als trainer verdwaalt Mark van Bommel voorlopig in zijn eigen strijdbaarheid

  Als trainer verdwaalt Mark van Bommel voorlopig in zijn eigen strijdbaar­heid

  Als er een woord voor Mark van Bommel uitgevonden is, dan is het wel de term strijdbaarheid. Het was in het verleden zijn grote kracht en maakt hem nu nog altijd geliefd bij een deel van de achterban van PSV, waar hij als speler heel veel voor heeft betekend en waarvoor hij altijd een clubicoon zal blijven. Zelfs als hij als oefenmeester in Eindhoven volledig mislukt, mag nooit vergeten worden wat hij allemaal voor PSV heeft betekend. Momenteel lijkt de trainer juist te verdwalen in zijn eigen strijdbaarheid en bewijsdrang.
 1. Samenvatting | Helmond Sport - Go Ahead Eagles
  PREMIUM
  Play
  VIDEO

  Samenvat­ting | Helmond Sport thuis niet opgewassen tegen Go Ahead Eagles

  4 december
 2. Bekijk hier alle samenvattingen uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie

  Bekijk hier alle samenvat­tin­gen uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie

PSV