Druk op Mark van Bommel neemt toe: ‘Je moet vaststellen dat PSV sinds januari al slecht presteert’

PSV ging donderdagavond kansloos onderuit op bezoek bij Sporting (4-0). Door de vernedering én het resultaat van concurrent LASK Linz (1-2 zege) is PSV uitgeschakeld in de Europa League. Rik Elfrink analyseert de crisissituatie bij de Eindhovenaren.

Geen moment maakte PSV in Lissabon aanspraak op een resultaat, concludeert de clubwatcher. ,,Sporting was eigenlijk nog te lief voor PSV. Het was een kansloze zaak. Tot overmaat van ramp wint LASK Linz dan ook nog bij Rosenborg. Het is afvragen of PSV op deze manier nog op de goede koers zit. Dit gaat natuurlijk allemaal te lang duren.”

De prestaties van PSV tijdens de Europese cyclus zijn, dankzij de vroegtijdige uitschakeling, ondermaats gebleken. Zeker omdat de groep er vooraf een was met perspectief. ,,Het is heel teleurstellend, maar ook gewoon slecht wat PSV heeft laten zien. In deze poule waren PSV en Sporting de ‘normale’ ploegen die door moesten gaan. Met name de uitwedstrijd tegen LASK (4-1 nederlaag, red.) was al een blamage, maar dit is ook hartstikke slecht.”

Mark van Bommel weigerde na afloop van de zeperd te spreken van een blamage. ,,Hij heeft wat moeite de prestatie te taxeren.” Maar ook de druk op de positie van de hoofdtrainer zal toenemen, aldus Elfrink. ,,Op gegeven moment ontkom je er niet aan man en paard te noemen.  Je moet vaststellen dat Mark van Bommel sinds januari al slecht presteert. Met de eerste helft tegen Heerenveen (2-1 zege, red.) konden ze verder, maar als je dan zo'n vertoning in Lissabon ziet, blijft daar weinig van over. Dan heeft die ene helft de houdbaarheid van een pak melk. Het wordt meelijwekkend, als je er zo af gaat. Je kan je afvragen welk perspectief je nog ziet.”

Volledig scherm
Mark van Bommel aan de lijn tijdens het duel met Sporting. © ANP Sport

PSV