Volledig scherm
Mark van Bommel en Ritsu Doan. © BSR Agency

Druk op PSV-Heerenveen: PSV won voor het laatst in 2007 zeven keer op rij niet

Er staat in Eindhoven de nodige druk op PSV-sc Heerenveen, aanstaande zondag. De thuisclub won zes wedstrijden op rij niet en nog een keer gelijkspelen of verliezen zou betekenen dat de teller op zeven niet gewonnen duels staat. 

Voor het laatst gebeurde dat in een reeks met officiële wedstrijden in 2007, toen Ronald Koeman nog trainer bij PSV was, zo becijferde Gracenote. PSV werd in dat seizoen overigens gewoon kampioen. 

Trainer Mark van Bommel kan behoudens Sam Lammers en Yanick van Osch tegen de Friezen beschikken over een fitte selectie. De Eindhovenaren pakten slechts een punt uit de laatste vier wedstrijden in de eredivisie en hebben een forse achterstand op Ajax (elf punten) en moeten ook AZ voor zich dulden. De Alkmaarders staan vijf punten voor op PSV en hebben zaterdag met FC Utrecht-uit een lastige uitwedstrijd voor de boeg. Ajax ontvangt in eigen huis Heracles Almelo. 

  1. Van Bommel voelt geen zwaard boven zich bij PSV: ‘De situatie is duidelijk, wij móéten winnen’

    Van Bommel voelt geen zwaard boven zich bij PSV: ‘De situatie is duidelijk, wij móéten winnen’

    PSV-trainer Mark van Bommel keek na opnieuw een bewogen week vrijdag vooruit op het duel van zijn club met Fortuna Sittard. ,,Wij móéten winnen”, gaf hij aan. Directeur Toon Gerbrands van PSV gaf eerder deze week een duidelijk signaal af, dat als een laatste kans voor Van Bommel en zijn staf kon worden geïnterpreteerd. ,,De situatie waarin wij zitten, is duidelijk. En Toon is duidelijk. Dat is hij altijd”, zei Van Bommel, die de directeur helemaal niets verwijt.

PSV

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

  • Eens (77%)
  • Oneens (23%)
10163 stemmen