Dubbel gevoel bij Jeroen Zoet na remise tegen FC Utrecht: ‘Mogen niet tevreden zijn over eerste helft’

videoOf de late gelijkmaker voor PSV in De Galgenwaard als een gewonnen punt voelde? Jeroen Zoet had er een dubbel gevoel bij. ,,Als je 2-0 achterstaat, wordt het lastig hier. Als je dan 2-2 maakt en een punt haalt, voelt dat aan de ene kant goed. Aan de andere kant mag je over de eerste helft niet tevreden zijn.”

In die eerste helft had PSV wel een veldoverwicht, maar keken Zoet en zijn teamgenoten desondanks tegen een 2-0 achterstand aan. ,,We domineerden de hele wedstrijd, maar je geeft het in twee momenten weg. In de rust zeiden we tegen elkaar: ‘Boys, het moet anders.’ Dat hebben we gelukkig ook gedaan”, benadrukte de doelman. 

PSV kijkt naar zichzelf

PSV liep door de remise een punt verder uit op naaste concurrent Ajax en staat inmiddels 6 punten voor. Of het bij Zoet knaagde dat dat er geen acht zijn? ,,Dat is vanzelfsprekend, maar we kijken vooral naar onszelf. Uiteindelijk moeten we zo kijken, dat we een 2-0 achterstand goed hebben gemaakt en een punt uitlopen.”

Volledig scherm
Jeroen Zoet hield Gyrano Kerk in de slotfase nog van een doelpunt af. © BSR Agency
  1. PSV moet zich ook in slechte tijden als een topclub gedragen

    PSV moet zich ook in slechte tijden als een topclub gedragen

    Het kon niet uitblijven. Zoals een beursgenoteerd bedrijf in turbulente economische omstandigheden een winstwaarschuwing afgeeft, zo moest ook de leiding van PSV deze week na een aantal belabberde sportieve prestaties met de billen bloot. In dit soort dingen is het zakenleven soms best te vergelijken met topsport. Wie zijn doelen niet haalt, legt verantwoording af aan aandeelhouders respectievelijk supporters. Falen is balen, het is niet anders.

PSV

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

  • Eens (77%)
  • Oneens (23%)
10163 stemmen