Dubbel gevoel bij Jeroen Zoet na remise tegen FC Utrecht: ‘Mogen niet tevreden zijn over eerste helft’

videoOf de late gelijkmaker voor PSV in De Galgenwaard als een gewonnen punt voelde? Jeroen Zoet had er een dubbel gevoel bij. ,,Als je 2-0 achterstaat, wordt het lastig hier. Als je dan 2-2 maakt en een punt haalt, voelt dat aan de ene kant goed. Aan de andere kant mag je over de eerste helft niet tevreden zijn.”

In die eerste helft had PSV wel een veldoverwicht, maar keken Zoet en zijn teamgenoten desondanks tegen een 2-0 achterstand aan. ,,We domineerden de hele wedstrijd, maar je geeft het in twee momenten weg. In de rust zeiden we tegen elkaar: ‘Boys, het moet anders.’ Dat hebben we gelukkig ook gedaan”, benadrukte de doelman. 

PSV kijkt naar zichzelf

PSV liep door de remise een punt verder uit op naaste concurrent Ajax en staat inmiddels 6 punten voor. Of het bij Zoet knaagde dat dat er geen acht zijn? ,,Dat is vanzelfsprekend, maar we kijken vooral naar onszelf. Uiteindelijk moeten we zo kijken, dat we een 2-0 achterstand goed hebben gemaakt en een punt uitlopen.”

Volledig scherm
Jeroen Zoet hield Gyrano Kerk in de slotfase nog van een doelpunt af. © BSR Agency
  1. Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Aan het rijtje clubs dat zich graag wil versterken met Steven Bergwijn kan opnieuw een grote naam worden toegevoegd. Sevilla FC heeft serieuze interesse in de 21-jarige aanvaller van PSV, die momenteel met zijn club in voorbereiding is op het treffen met FC Basel. Zaakwaarnemer Fulco van Kooperen wil de interesse niet bevestigen en praat niet over transfers totdat een deal is afgerond. Dat deed hij ook niet toen de door hem begeleide Joshua Brenet bij PSV werd verkocht.

PSV