Volledig scherm
Robert Lewandowski maakte twee doelpunten voor Bayern © Pro Shots

Duel met Atlético doet er sportief waarschijnlijk weinig meer toe voor PSV

EINDHOVEN - Na vier van de zes wedstrijden is al zeker dat PSV dit seizoen niet overwintert in de Champions League. Niet meer dan één punt verzamelde de ploeg dit seizoen in de duels met Bayern München, Atlético Madrid en FK Rostov. Bayern en Atléti zijn al door, Rostov pakte ook maar één punt. De thuiswedstrijd in december tegen de onberekenbare Russen moet in Europees verband de reddingsboei van het seizoen worden. De derde plek in de Champions League-groep zou PSV bij de laatste 32 ploegen in de Europa League brengen.


De rekenmeesters becijferden gisteren al snel dat de volgende wedstrijd van PSV (uit bij Atlético) in de groepsfase er waarschijnlijk weinig meer toe doet. Wat er ook gebeurt bij FK Rostov-Bayern München, PSV heeft in december alles in eigen hand tegen FK Rostov. Wint PSV in eigen huis van de Russen, dan gaan de Eindhovenaren sowieso door naar de Europa League, ongeacht de resultaten in speelronde vijf. Andersom geldt dat ook. Wint FK Rostov in Eindhoven, dan kan PSV zich volledig op de titelstrijd richten, zelfs als de ploeg van Phillip Cocu in Madrid een of drie punten pakt. Bij een gelijkspel is PSV normaal gesproken ook door, tenzij Rostov in eigen huis tegen Bayern stunt of een 3-3 in Eindhoven weet te forceren.


​Uiteraard staat in Madrid voor PSV wel gewoon een winstpremie van 1,5 miljoen euro of 0,5 miljoen euro bij een remise op het spel, zoals bij elk duel in de groepsfase van de Champions League. Ook zijn belangrijke UEFA-punten voor de eredivisie te verdienen.

PSV