Dumfries na nieuwe zeperd PSV: ‘Het moet een keer ophouden’

VideoNa het volgende puntverlies van PSV in Emmen staat de ploeg inmiddels 13 punten achter op Ajax en 7 op AZ.  Nummer vier Willem II heeft nu slechts twee punten minder dan PSV. Aanvoerder Denzel Dumfries kon het kort na de 1-1 in Emmen nog niet bevatten: ,,Pijnlijk om te constateren.”

De verdediger zag dat PSV in de eerste helft sterker was en vergat om verder weg te lopen bij Emmen na de 0-1 van Schwaab. ,,We creëren goede kansen, genoeg kansen. Die bal moet er dan in. Maar dat is de fase waarin we nu zitten. We moeten het afmaken, maar dat doen we niet. Dan maken we het onszelf moeilijk en speel je 1-1.”

Bekijk hier de samenvatting van FC Emmen - PSV

Net als vorige week tegen Heerenveen was PSV in de tweede helft geen schim van de ploeg die domineerde voor rust. Tegen Heerenveen kwam de ploeg er nog mee weg. In Emmen niet, na de gelijkmaker van Kolar. ,,Als je een tweede helft speelt zoals tegen Heerenveen, dan moet je daar van leren. Dat hebben we ook in de rust gezegd. Maar het is pijnlijk om te constateren... We doen er alles aan”, zei de aanvoerder voor de camera van FOX Sports.

Dumfries zag het in de tweede helft misgaan voor zijn ploeg. ,,Ik denk dat wij steeds verder naar achteren lopen. We hadden niet meer het vertrouwen aan de bal. Dat mag niet gebeuren. Het moet een keer ophouden. Ik ben geen opgever en ga altijd met opgeheven hoofd verder. We moeten het zien om te draaien.”

Volledig scherm
Denzel Dumfries. © BSR Agency
 1. Toon Gerbrands kiest bij PSV voor ethiek: ‘Ethiek boven transparantie’

  Toon Gerbrands kiest bij PSV voor ethiek: ‘Ethiek boven transparan­tie’

  De bekeruitschakeling tegen NAC is bij PSV keihard aangekomen en zorgt voor nieuwe reuring na een toch al belabberd seizoen. Veel van wat er bij PSV gebeurt, lag en ligt door de slechte resultaten inmiddels onder een vergrootglas, tot aan de dokters en diëtiste toe. De bestuurders van de Eindhovense club liggen hier en daar onder vuur, maar vinden niet dat er olie op datzelfde vuur gegooid moet worden. Algemeen directeur Toon Gerbrands voelt totaal niet de behoefte om overal op te reageren, maar wil desgevraagd toch ingaan op enkele kwesties die het Eindhovens Dagblad aansnijdt. ,,Ethiek is voor mij veel belangrijker dan terugslaan of interne codes schenden.” Hij hoopt na een zware periode op eendracht, die in de clubhistorie altijd macht in plaats van machteloosheid maakte.
 1. Zomeraankopen PSV hebben momenteel het rendement van een spaarrekening
  PREMIUM
  Video

  Zomeraanko­pen PSV hebben momenteel het rendement van een spaarreke­ning

  Na een peperduur trainingskamp in Qatar is PSV terug bij af. Het is waarschijnlijk een volstrekt nutteloze investering geweest in een karakterarme en aangeslagen spelersgroep, die vol twijfelgevallen zit. Een aantal spelers van dit PSV is gekocht voor prijzen waar een paard de hik van krijgt en rendeert als een spaarrekening van de Nederlandse grootbanken. Daarop wordt geld in ieder geval niet minder waard en de nieuwe PSV'ers zien hun transferwaarde na een enorm slechte fase misschien wel kelderen.

PSV