Dumfries over lastige fase PSV en winst op ADO: ‘We hebben genoeg kwaliteiten om het om te draaien’

videoDat PSV in een lastige fase zit, valt volgens Denzel Dumfries niet te ontkennen. Met de overwinning op ADO tankten de rechtsback en zijn ploeggenoten weer wat vertrouwen. ,,We moeten dichtbij elkaar blijven. We hebben genoeg kwaliteiten om het om te draaien, nu moeten we doorgaan.”

Dumfries vond het ook ‘heerlijk’ om weer een thuiswedstrijd te spelen, nadat PSV vier uitwedstrijden op rij had gespeeld. PSV is thuis ook alweer 49 duels op rij in de eredivisie ongeslagen. Uit gaat het sinds de winterstop van vorig seizoen lastiger. ,,Dat was vorig seizoen, ik weet niet hoe dat dit seizoen zal zijn. Dit is een nieuw seizoen. En we hebben sowieso heel veel kwaliteiten in de ploeg zitten, ik verwacht dat we dat overal kunnen laten zien.”

De rechtsback was ondanks de eenvoudige zege op ADO ook kritisch. PSV had meer moeten scoren. ,,Als je ziet hoeveel kansen we hebben gehad... Dan maken we te weinig goals. Het is ook een beetje ongelukkig als je ziet hoe die bal er niet in gaat.” Dumfries zelf was ook een aantal malen dichtbij een treffer. Eén keer scoorde hij zelfs, maar het feest ging vanwege buitenspel niet door. ,,Ik had er een paar moeten scoren. En dan scoor je zo'n beetje de makkelijkste goal die er is en dan wordt-ie afgekeurd. Ik dacht al dat het buitenspel was trouwens. Jammer.”

Schwaab

De overwinning op ADO was niet het enige goede nieuws voor PSV, vond ook Dumfries. De club maakte vlak voor de wedstrijd bekend dat Daniel Schwaab terugkeert. ,,We wisten al een paar dagen dat hij terugkwam. Dat is fantastisch natuurlijk, Dani is een goede speler. En een voorbeeld voor de ploeg met hoe hij zijn sport beleeft.”

Volledig scherm
Denzel Dumfries stond aanvallend en verdedigend zijn mannetje bij PSV. © BSR Agency
  1. Van Bommel: ‘LASK geeft honderd procent, zonder als een kip zonder kop rond te rennen’

    Van Bommel: ‘LASK geeft honderd procent, zonder als een kip zonder kop rond te rennen’

    Mark van Bommel treft door het duel met LASK Linz morgen een oude bekende. Trainer Valerién Ismaël was zijn collega bij Bayern München, waar hij goed met de 44-jarige Fransman kon opschieten. De PSV-oefenmeester ziet in LASK een ploeg die altijd honderd procent geeft, maar wel met een plan. ,,Een team met een andere speelwijze dan vaak gebruikelijk, maar ze lopen zeker niet als kippen zonder kop op het veld”, aldus Van Bommel daags voor de wedstrijd tijdens een persconferentie.

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (2%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
9457 stemmen