Dumfries over rood aangelopen PSV: ‘Een behoorlijke tik’

videoDe teleurstelling zat diep bij de spelers van PSV na de dreun in Utrecht. Een 3-0 nederlaag en twee rode kaarten, dat kwam hard aan. ,,Dit is een behoorlijke tik, het is zuur dat we hier verliezen”, zegt Denzel Dumfries. Hij toonde zich ook strijdbaar. ,,Wij zijn PSV, echte profs. We moeten weer door.”

Nick Viergever en Jorrit Hendrix moesten met een rode kaart van het veld, PSV stond op dat moment al met 1-0 achter. Of de kaarten terecht waren? ,,Ik denk dat het iedereen het heeft kunnen zien, het is zonde. Ik ken mijn teamgenoten, zij hebben geen vieze intenties. We gaan altijd voor de bal, geven gas en zijn agressief. De scheids zei dat het in zijn ogen twee keer een duidelijke rode kaart was. Dat moet je dan accepteren”, baalde Dumfries. 

Na de eerste rode kaart van Viergever werd het al een lastig verhaal. Toch was dat volgens Dumfries niet per se het breekpunt in de wedstrijd. ,,Na de 1-0 weet je al dat het lastig wordt, maar met 1-0 achter en 10 man is het nog hopen op een klutsballetje die erin valt. Ook met een rode kaart kunnen wij scoren. Wij zijn PSV”, stelt hij. 

Offday

Dumfries noemde de nederlaag tegen FC Utrecht ‘een collectief falen’ en een ‘offday’, maar keek ook al snel weer vooruit. ,,Dit kan gebeuren, het is super vervelend, maar we gaan gewoon door. Zodra we de bus in gaan, zijn en blijven we een team. Wij zijn professionals.” 

Denzel Dumfries of PSV during FC Utrecht - PSV NETHERLANDS, BELGIUM, LUXEMBURG ONLY COPYRIGHT BSR/SOCCRATES
Volledig scherm
Denzel Dumfries of PSV during FC Utrecht - PSV NETHERLANDS, BELGIUM, LUXEMBURG ONLY COPYRIGHT BSR/SOCCRATES © BSR Agency
  1. PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    PSV wil nog op een sjieke manier afscheid nemen van Steven Bergwijn

    De transfer van Steven Bergwijn van PSV naar Tottenham Hotspur deed afgelopen januari veel stof opwaaien. De aanvaller was al naar Londen vertrokken voor de laatste handtekening was gezet en schermde met toestemming van PSV’s interim-coach Ernest Faber, maar de directie van PSV had die niet gegeven. Na een uiterst pover optreden in een bekerduel met NAC deed hij niet meer mee in de competitiewedstrijd tegen FC Twente. De overgang naar Engeland kwam alsnog snel rond.

PSV