Volledig scherm
Marco van Ginkel: de PSV'er van het Jaar volgens de ED-lezers. © ANP Pro Shots

ED-lezers: Van Ginkel PSV'er van het Jaar

Marco van Ginkel is door de lezers van het Eindhovens Dagblad verkozen tot PSV-speler van het Jaar. De 25-jarige captain krijgt de voorkeur boven onder meer zomeraankoop Hirving Lozano.

Op de poll 'Kies jouw PSV-moment van het Jaar!' werd de afgelopen week volop gestemd. Behalve op de Speler van het Jaar konden lezers ook stemmen op het Doelpunt van het Jaar en de Wedstrijd van het Jaar.

Speler van het Jaar: Marco van Ginkel

De aanvoerder van PSV heeft zijn eerste volledige kalenderjaar in Eindhovense dienst achter de rug. Daarin toonde Van Ginkel andermaal aan te beschikken over een uitstekend loopvermogen, veel fysieke kracht, een goed schot en een gevoel voor het goede aanvalsmoment. Met 34% krijgt Van Ginkel van de ED-lezers nipt de voorkeur boven Hirving Lozano (31%). Santiago Arias eindigt op de derde plaats, net voor Jeroen Zoet (vierde) en Jorrit Hendrix (vijfde).

Tekst gaat verder onder de foto

Volledig scherm
Marco van Ginkel met spits Luuk de Jong. © Joep Leenen

Doelpunt van het Jaar: Steven Bergwijn

De wedstrijd FC Utrecht - PSV was al van alle spanning ontdaan, toen Steven Bergwijn kort voor het verstrijken van de reguliere speeltijd aan een indrukwekkende solo begon. De jonge aanvaller stuurde vier Utrechters het bos in en flitste ook doelman David Jensen voorbij, om de bal vervolgens rustig in het lege doel te schuiven. Met het kunststukje bepaalde Bergwijn de eindstand op 1-7. Het doelpunt kan rekenen op 38% van de stemmen. De nummer 2, het bekeken schot van Jürgen Locadia tegen Vitesse, volgt met 21% op gepaste afstand.

Tekst gaat verder onder de video

Wedstrijd van het Jaar: FC Utrecht - PSV

Niet de gewonnen toppers tegen Ajax of Feyenoord vallen in de prijzen, maar de wedstrijd FC Utrecht - PSV van 24 september. In de Galgenwaard liepen de Eindhovenaren de thuisploeg na rust volledig onder de voet, met een eclatante 1-7 als eindstand. De doelpunten kwamen op naam van Jürgen Locadia (4x), Hirving Lozano, Marco van Ginkel en de hierboven genoemde Steven Bergwijn. Met 60% van de stemmen blijft FC Utrecht PSV de thuiswedstrijden tegen Ajax (24%) en Feyenoord (15%) ruim voor.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

PSV