Volledig scherm
Albert van der Sleen (rechts) en Arno van Zwam tijdens hun samenwerking bij NAC. © Maurice van Steen

Een laat PSV-loonstrookje
voelt als
beginnersgeluk

EINDHOVEN - Hij was eind 2000 de oudste Nederlandse debutant ooit in de eredivisie (bij NEC) en tot op de dag van vandaag houdt het record stand. Het eerste loonstrookje van PSV komt komende maand ook niet bepaald vroeg voor Albert van der Sleen. 

Op 3 juli start het 54-jarige voetbaldier als keeperstrainer aan de jeugdzijde op De Herdgang. "Een enorme eer", zegt het voormalige meubelstuk van FC Eindhoven. "Het is er voorheen nooit van gekomen. Ik ben in Acht geboren en ken ontzettend veel mensen bij de club, zoals bijvoorbeeld de familie Van Kemenade en natuurlijk veel oud-spelers." Zeventien seizoenen achtereen stond hij als goalie onder contract aan de Aalsterweg en dat is een periode waarover in het huidige profvoetbal vol clubhoppers met veel respect wordt gesproken. Lente, zomer en herfst doorliep hij bij FC Eindhoven en de winter kwam maar niet in zicht. Pas op zijn 42e ging na nog een handvol jaren in Nijmegen een kruis over zijn carrière, die naadloos overliep in een loopbaan als keeperstrainer.

"PSV zocht voor de spelers onder 17, 16 en 15 jaar een ervaren coach, met bij voorkeur ervaring in het betaald voetbal. Na gesprekken met Ruud Hesp, Abe Knoop en hoofd jeugdopleidingen Pascal Jansen is een heel positief gevoel ontstaan en ga ik een contract voor twee jaar tekenen. Het is een kans die ik altijd wel een keer hoopte te krijgen en die niet vaak voorbij komt. Werken in de absolute top wilde ik dolgraag. PSV heeft voldoende middelen in de jeugdopleiding gestoken om talenten tot volwaardige profs op te leiden en daar wil ik mijn steentje aan bijdragen."

GVVV

Volledig scherm
Albert van der Sleen met Marco van Basten bij sc Heerenveen. © PRO SHOTS

Afgelopen seizoen werkte Van der Sleen bij GVVV uit Veenendaal, een middenmoter in de tweede divisie. Die club verleende alle medewerking aan de overstap naar PSV, waar de oud-sluitpost later deze maand zijn krabbel onder alle papieren zet. Eerder was de sluitpostencoach onder meer lang werkzaam bij sc Heerenveen (7 jaar) en NAC (2 jaar). Na 34 jaar betaald voetbal volgt toch nog een klus bij de club die het dichtst bij zijn geboortegrond ligt. "Ik ben heel gelukkig met deze kans. Tijdens de gesprekken bij PSV bleek dat de bestaande staf en ik qua manier van werken en denken dicht bij elkaar zitten." 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Van bijna niets naar bijna alles voor Pablo Rosario: ‘Ik wil nu een seizoen lang blijven spelen’
  PREMIUM
  Champions League

  Van bijna niets naar bijna alles voor Pablo Rosario: ‘Ik wil nu een seizoen lang blijven spelen’

  Wat een seizoen is het voor Pablo Rosario. Met 77 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en drie basisplaatsen in de eredivisie op zak begon hij in juni aan het nieuwe voetbaljaar bij PSV. Zonder druk of een hoog verwachtings patroon liet hij zich tussen de Zwitserse Alpen gelden bij het trainingskamp van zijn club. Vijf maanden later is de middenvelder international en vanavond speelt de 21-jarige Amsterdammer zijn zesde en voorlopig laatste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League. ,,Ik wil nu een seizoen lang blijven spelen”, benadrukte hij gisteren in Italië.
 2. ‘Voor Inter is dit een superbelangrijke wedstrijd, maar wij willen winnen’

  ‘Voor Inter is dit een superbe­lang­rij­ke wedstrijd, maar wij willen winnen’

  Ook al staat er voor PSV niets meer op het spel, de Eindhovenaren zullen Internazionale morgen in de laatste groepswedstrijd van de Champions League de overwinning niet cadeau doen. ,,Ongeacht waar je speelt en tegen wie je speelt: je moet altijd motivatie uit jezelf halen. Als je dat blijft doen, maakt het niet uit of je voor ‘niks’ speelt of niet’', zei trainer Mark van Bommel maandag op de persconferentie in Milaan.

PSV