Volledig scherm
PREMIUM
© pro shots

Eindejaarsrapport: PSV kan na zonnig halfjaar op zoek naar titelglans

PSV is niet meer actief in Europa, ligt uit het bekertoernooi en pakte de Johan Cruijff Schaal niet. Dat wordt voorlopig gecompenseerd door een prachtige serie in de eredivisie, de beste die PSV sinds 1987 neerzette. Garanties geeft dat niet, omdat ook Ajax in supervorm is. Hoe deden spelers en trainer het?

Jeroen Zoet 6,54

Volledig scherm
Jeroen Zoet © Joep Leenen

Al jaren de absolute nummer 1 onder de lat bij PSV. Staat ook dit seizoen geen seconde ter discussie. Nationaal bijna altijd feilloos, internationaal dit seizoen een paar slippertjes. Zoet staat er vaak op momenten dat het moet en is daarmee voor PSV van grote waarde. Miste de afgelopen vijf jaar slechts drie eredivisiewedstrijden die relevant waren voor de titel en werd alleen na een kampioenschap weleens gewisseld.

  1. Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn

    Ajax heeft zich nooit bij PSV gemeld voor Bergwijn

    Vrijwel direct nadat Steven Bergwijn en PSV het gisteren eens waren over een nieuw en langer contract, is de buitenwereld op de hoogte gebracht van de overeenkomst. Er is de laatste maanden veel geschreven en gespeculeerd over zijn toekomst, maar de rust keert voorlopig terug rond de aanvaller. In mei zal het hele spel misschien weer van voren af aan beginnen, waarbij hij aan de hand van zijn prestaties zelf de kwaliteit van de clubs bepaalt.

PSV