Volledig scherm
PREMIUM
© pro shots

Eindejaarsrapport: PSV kan na zonnig halfjaar op zoek naar titelglans

PSV is niet meer actief in Europa, ligt uit het bekertoernooi en pakte de Johan Cruijff Schaal niet. Dat wordt voorlopig gecompenseerd door een prachtige serie in de eredivisie, de beste die PSV sinds 1987 neerzette. Garanties geeft dat niet, omdat ook Ajax in supervorm is. Hoe deden spelers en trainer het?

Jeroen Zoet 6,54

Volledig scherm
Jeroen Zoet © Joep Leenen

Al jaren de absolute nummer 1 onder de lat bij PSV. Staat ook dit seizoen geen seconde ter discussie. Nationaal bijna altijd feilloos, internationaal dit seizoen een paar slippertjes. Zoet staat er vaak op momenten dat het moet en is daarmee voor PSV van grote waarde. Miste de afgelopen vijf jaar slechts drie eredivisiewedstrijden die relevant waren voor de titel en werd alleen na een kampioenschap weleens gewisseld.

  1. Jong PSV gaat ondanks fraaie treffers van Richie Ledezma onderuit in Volendam

    Jong PSV gaat ondanks fraaie treffers van Richie Ledezma onderuit in Volendam

    Ondanks twee fraaie treffers van Richie Ledezma ging Jong PSV vrijdagavond met 4-2 onderuit bij FC Volendam. De ploeg van Peter Uneken speelde bijna een uur met een numerieke minderheid, nadat Maxime Soulas met rood was weggestuurd. Scheidsrechter Gansner meende dat hij een doorgebroken speler had neergehaald en dat werd door de Fransman fel betwist. Het protest haalde niets uit, waardoor Jong PSV met een 4-4-1 opstelling verder moest.

PSV