Volledig scherm
PREMIUM
© pro shots

Eindejaarsrapport: PSV kan na zonnig halfjaar op zoek naar titelglans

PSV is niet meer actief in Europa, ligt uit het bekertoernooi en pakte de Johan Cruijff Schaal niet. Dat wordt voorlopig gecompenseerd door een prachtige serie in de eredivisie, de beste die PSV sinds 1987 neerzette. Garanties geeft dat niet, omdat ook Ajax in supervorm is. Hoe deden spelers en trainer het?

Jeroen Zoet 6,54

Volledig scherm
Jeroen Zoet © Joep Leenen

Al jaren de absolute nummer 1 onder de lat bij PSV. Staat ook dit seizoen geen seconde ter discussie. Nationaal bijna altijd feilloos, internationaal dit seizoen een paar slippertjes. Zoet staat er vaak op momenten dat het moet en is daarmee voor PSV van grote waarde. Miste de afgelopen vijf jaar slechts drie eredivisiewedstrijden die relevant waren voor de titel en werd alleen na een kampioenschap weleens gewisseld.

  1. Mo Ihattaren geeft met zijn goal een geschenk aan de hemel

    Mo Ihattaren geeft met zijn goal een geschenk aan de hemel

    Mohamed Ihattaren is na zaterdagavond de jongste benutter van een penalty aller tijden in de eredivisie. De nog maar 17-jarige PSV’er werd de pingel gegund door Steven Bergwijn en Donyell Malen, die hem ook graag wilden nemen. Bergwijn benutte in het duel met Fortuna Sittard wel de eerste mogelijkheid vanaf elf meter, maar daarna mocht Ihattaren aanleggen voor de 4-0. Het was zijn eerste goal sinds het overlijden van zijn vader en na afloop verklaarde hij tegenover Fox Sports emotioneel dat elke goal voor hem is.

PSV