Eindhovenaar Cody Gakpo over eerste eredivisiedoelpunt voor PSV: ‘Die zat er lekker in’

VIDEOCody Gakpo (19) beleefde tegen Fortuna Sittard een invalbeurt om nooit meer te vergeten. Met een doelpunt en een assist vertolkte hij een belangrijke rol in de 5-0 overwinning. En hij werd nog toegezongen door het publiek ook. ,,Mooi dat het zo mag lopen”, zei hij met een brede glimlach.

De aanvaller uit Stratum zit al vanaf zijn zesde bij PSV en maakte vorig seizoen met een korte invalbeurt in De Kuip zijn debuut voor het vaandelteam. Dit seizoen viel Gakpo ook enkele keren in, en viel hij vooral ook op met zijn sterke spel bij Jong PSV. Zijn voorlopige hoogtepunt bij PSV is zijn sterke invalbeurt tegen Fortuna, bekende hij. Of hij het aan had zien komen, toen hij deze week hoorde dat Hirving Lozano niet bij de selectie zou zitten? ,,Op het moment dat je dat hoort, is de kans dat je invalt iets groter. Daar maak je je dan mentaal klaar voor”, stelde hij in de catacomben.

Een paar minuten voor rust riep trainer Mark van Bommel hem al bij zich. ,,Hij zei: ‘Maak je klaar, je komt erin.’ Dat ik daarna mijn eerste eredivisiegoal maak, een assist geef en dat we winnen, is dan helemaal mooi.” Hij begon nog met balverlies, maar herpakte zich daarna direct. Desondanks bleef Gakpo kritisch. ,,Die foutjes moeten eruit, al heb ik het daarna denk ik goed hersteld.”

Otman Bakkal

Als vanzelf gaat het dan over zijn doelpunt, een streep in de verre hoek. ,,Die zat er wel lekker in, ja”, zei Gakpo met een grijns. Hij verkeert sowieso in bloedvorm. Het was alweer zijn twaalfde goal in de laatste zeven duels (vier bij Jong PSV, twee bij Oranje onder 20 en eentje voor PSV 1). En met Gakpo scoorde er weer eens een Eindhovenaar voor PSV in de eredivisie. Wie de laatste Eindhovenaar vóór hem was? ,,Bakkal”, zegt hij meteen. En inderdaad, Bakkal was in het seizoen 2010/2011 de laatste. 

Cody Gakpo
Volledig scherm
Cody Gakpo © BSR Soccrates

PSV