Denzel Dumfries voor de microfoon van FOX Sports.
Volledig scherm
PREMIUM
Denzel Dumfries voor de microfoon van FOX Sports. © ANP Sport

En nu de slag om de tv-miljoenen: ‘bevroren’ eindstand wel of niet meetellen?

Wat gebeurt er met de tv-gelden in het betaald voetbal na het afgebroken seizoen 2019-2020? In de eerste divisie maken de clubs deze week al hun keuze, waarna de eredivisie aan de beurt is.

Clubs in het betaald voetbal staan na de afwikkeling van hun seizoen opnieuw voor een belangrijke keuze. Op korte termijn moeten ze een knoop doorhakken bij de verdeling van zo’n 87 miljoen euro aan tv-gelden voor het nieuwe voetbaljaar. In de eerste divisie moeten alle clubs uiterlijk vrijdag aan de Coöperatie Eerste Divisie aangeven wat ze met de ranglijst van de afgebroken competitie willen. Wordt de ‘bevroren’ eindstand meegeteld voor de uitkering van de FOX Sports-miljoenen, of toch niet? Twee weken later volgt waarschijnlijk de besluitvorming in de eredivisie, waar met belangstelling naar de uitkomst op het tweede niveau van Nederland wordt gekeken.

  1. Een nooit voorziene krachtproef gaat onder leiding van Frans Janssen van start bij PSV

    Een nooit voorziene kracht­proef gaat onder leiding van Frans Janssen van start bij PSV

    Het hek om het Philips Stadion gaat vanaf dinsdag een aantal weken virtueel open: PSV start om negen uur in de morgen met de verkoop van seizoenkaarten. Een enorme krachtproef voor commercieel directeur Frans Janssen (48) en zijn verkoopteam. De komende periode moet blijken of PSV-supporters gevoelig zijn voor het aanbod dat onder supervisie van Janssen is neergelegd, met drie opties om hun kaart te verlengen.

PSV