Volledig scherm
Jorrit Hendrix is momenteel onbetwist bassispeler bij PSV. © Joep Leenen

Er zit nog genoeg rek in bij PSV, denkt Jorrit Hendrix

Een basisplaats voor Jorrit Hendrix is een zekerheid geworden. Van de middenvelder van PSV wordt steeds meer verantwoordelijkheid verwacht, waar hij niet voor wegloopt. Zondag staat de lastige uitwedstrijd bij FC Utrecht op het programma.

'Het is toch niet zo dat we een interview van een paar jaar geleden gaan overdoen?", zegt Hendrix in Putten gevat, als het over FC Utrecht-uit gaat. Hij weet direct waar de interviewer het gesprek naar toe wil leiden. Vier jaar geleden was hij in de Galgenwaard voor het eerst vanaf de aftrap actief op het middenveld van PSV. Het beviel de technische staf en hemzelf goed en 45 maanden later staat Hendrix er nog steeds.

Volledig scherm
FC Utrecht-PSV Jorrit Hendrix, scorend in 2014 voor PSV in Utrecht. © Pim Ras Fotografie

Een paar keer was er een blessure en de accenten verschillen bij PSV soms per wedstrijd, maar Hendrix is de afgelopen periode onbetwist basisspeler in Eindhoven. Een rol waarin hij meer verantwoordelijkheden op het veld heeft en waarin de 22-jarige Limburger zijn steentje wil bijdragen om de PSV'ers naar elkaar toe te laten groeien. ,,We zijn allemaal ziek geweest van de uitschakeling in Europa en daarna ook afgekraakt in de media", weet de middenvelder. ,,Dat hoort er bij PSV nou eenmaal bij, daar moet je tegen kunnen. Ik denk dat we ons goed hersteld hebben, met alleen een negatieve uitschieter in Heerenveen (2-0). Als dit elftal meer op elkaar ingespeeld raakt, kunnen we onszelf zeker nog verbeteren."

Volledig scherm
Jorrit Hendrix verwacht dat PSV dit seizoen nog enkele stappen voorwaarts gaat maken. © Joep Leenen

Hendrix wist van tevoren dat de bekerstrijd in Putten (0-4) geen hoogtepunt in zijn periode bij PSV zou opleveren. ,,Dit zijn niet altijd de makkelijkste wedstrijden, al klinkt dat misschien gek. Vaak ontstaan er in de tweede helft grotere ruimtes en als het dan beslist is, vallen de goals sneller. We hebben toch nog goed gebruik gemaakt van de kansen. Zondag wordt het weer iets totaal anders en weten we dat we in Utrecht een goed niveau moeten halen. Dat we de afgelopen jaren vaak gewonnen hebben, zegt niks. Het is leuk om af en toe aan terug te denken, maar niet meer dan dat."

Cachet

Het debuut van Hendrix als middenvelder in Utrecht kreeg in 2013 extra cachet omdat in die wedstrijd een van de zwaarste crises in de clubhistorie werd bedwongen. Winst is ook nu normaal gesproken weer nodig om aan kop te blijven. Hendrix weet dat als geen ander. ,,Het hier en nu is belangrijk en we gaan daar alles aan doen."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

PSV