Volledig scherm
Erik Pieters bij Stoke City © BSR/Soccrates

Erik Pieters voor twee jaar naar Burnley

Verdediger Erik Pieters is komend seizoen actief bij Burnley FC. De voormalig PSV’er tekent een contract voor twee jaar. Hij mocht weg bij Stoke City, waar hij jarenlang een bepalende rol had.

Zijn naam viel de afgelopen periode ook bij PSV, maar de bijna 31-jarige linksback kiest toch voor een langer verblijf in Engeland. Burnley werd afgelopen seizoen 15de in de Premier League.

Pieters speelde tussen 2008 en 2013 bij PSV en sprak eerder al over een terugkeer naar de eredivisie, maar dat zou volgens hem pas in de eindfase van zijn loopbaan gaan gebeuren. Twee jaar geleden veronderstelde hij dat hij eerder zijn carrière bij FC Utrecht zou afsluiten dan bij PSV. 

  1. Van Bommel over PSV-zege op Basel: ‘Mooiste moment was de reactie van het publiek na de 1-2'

    Van Bommel over PSV-zege op Basel: ‘Mooiste moment was de reactie van het publiek na de 1-2'

    Een bijzondere zege van PSV, op dinsdagavond. Na een late 1-2 achterstand tegen FC Basel boog de ploeg van Mark van Bommel in extremis de zaak om en werd het nog 3-2 in het Philips Stadion. ,,Hoe mooi is het om zo te eindigen”, zei hij. ,,Ja, dit voelt anders dan een 3-2 na bijvoorbeeld zestig minuten. Dit zijn speciale momenten waar je even van moet genieten. Maar zaterdag gaan we weer naar Amsterdam.”

PSV