Volledig scherm
Peter Uneken, met rechts naast hem vertrekkend coach Dennis Haar © Edwin van Zantvoort

Ervaren oud-prof Peter Uneken wordt de nieuwe trainer van Jong PSV

Peter Uneken (47) is met ingang van komend seizoen de nieuwe trainer van Jong PSV. De ervaren oud-prof was al assistent bij het elftal, waar hij het stokje overneemt van Dennis Haar. 

Haar vertrekt na dit seizoen naar FC Utrecht, om daar assistent bij het eerste elftal te worden. Uneken krijgt de hoofdverantwoordelijkheid over Jong PSV, nadat hij vorig jaar de cursus ‘Coach betaald voetbal’ afrondde. Hij werkt sinds 2014 bij de jeugdopleiding van PSV en was daarvoor al actief in de jeugdopleidingen van NEC/Top Oss en FC Den Bosch. 

Uneken heeft een verleden als speler en kwam tot meer dan 400 wedstrijden in het betaald voetbal. Die speelde hij in dienst van FC Emmen, FC Den Bosch en Helmond Sport. 

  1. PSV ziet potentie in keeper Van Lare (16) en beloont jonge Zeeuw met contract
    PREMIUM

    PSV ziet potentie in keeper Van Lare (16) en beloont jonge Zeeuw met contract

    Dat PSV veel potentie in hem ziet, was de afgelopen jaren al duidelijk geworden. Aron van Lare (16) behoort tot de talentvolste jeugdkeepers in Nederland en stond de afgelopen seizoenen vaak onder de lat bij Oranje onder 14, 15 en 16. Donderdagavond tekende de Terneuzenaar zijn eerste contract bij de Eindhovense club, waardoor hij ook de komende drie seizoenen aan PSV verbonden is. Over zijn ambities is hij duidelijk. ,,Het eerste halen is en blijft mijn doel.’’

PSV