Volledig scherm
Marcel Brands, tegenwoordig voetbaldirecteur bij Everton. © Getty Images

Everton ontslaat trainer, club van Marcel Brands onder de degradatiestreep

Everton heeft afscheid genomen van Marco Silva. De trainer wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten van de afgelopen periode. De club van voetbaldirecteur Marcel Brands staat in de Premier League inmiddels onder de degradatiestreep en is op plek achttien beland. De ploeg die daarop eindigt, speelt een duel met de winnaar van de play-offs in The Championship, de Engelse tweede divisie. 

Everton heeft veertien punten uit vijftien duels verzameld. Alleen Norwich City (elf) en Watford (acht) verzamelden nog minder punten. Brands vertrok vorig jaar in de zomer vanuit PSV naar Engeland en zag de situatie de afgelopen weken verslechteren. Na drie nederlagen vond de club het tijd om afscheid te nemen van manager Silva. 

Het programma van Everton in de komende weken is met wedstrijden tegen Chelsea, Manchester United en Arsenal loodzwaar. 

  1. PSV was de balans tussen kampioensdruk en relativeringsvermogen kwijt
    PREMIUM

    PSV was de balans tussen kampioens­druk en relative­rings­ver­mo­gen kwijt

    PSV is sinds 1975 twintig keer kampioen van Nederland geworden. Het succes van de club is altijd gebaseerd geweest op een aantal belangrijke fundamenten. Topspelers, toptrainers en niet te vergeten kundige bestuurders konden in Eindhoven doorgaans werken onder uitstekende omstandigheden. Ze kweekten en voelden sinds de jaren zeventig kampioensdruk in een klimaat met rust en relativeringsvermogen, waarin vaak net wat meer kon dan elders.

PSV