‘Excentrieke Mitroglou heeft alles in zich om een cultheld te worden’

videoOok clubwatcher Rik Elfrink was te spreken over de nieuwe aanwinst Konstantinos Mitroglou. ,,In al die jaren bij PSV heb ik veel gezien, maar dit nog nooit.”

,,Ik heb überhaupt nog nooit meegemaakt dat een speler op zijn eerste dag meteen een wedstrijd speelt. Maar Mark van Bommel heeft het zelf ook eens gedaan. En wat Mitroglou deed, zag er goed uit. Hij deed een paar dingen waar ik mijn benen over zou breken”, aldus Elfrink. ,,Dit is een speler die alles in zich heeft om een cultheld te worden. Qua uiterlijk is hij excentriek en het is normaal ook geen type speler dat naar de eredivisie zou komen. Het zou best kunnen dat PSV hiermee een verrassende aankoop heeft gedaan. John de Jong heeft dat klusje aardig geklaard.”

Elfrink noemde de eerste helft tegen Apollon slecht. ,,Ik heb me stierlijk verveeld en de supporters ook. In Europese wedstrijden had PSV al 135 minuten niet gescoord en dan denk je: dit wordt een moeizame wedstrijd. Maar die 1-0 werkte als doping en daarna vielen er nog twee. Na die 1-0 ging PSV vrijer voetballen.”

Het debuut van Mitroglou
Volledig scherm
Het debuut van Mitroglou © BSR Agency
  1. Hoe een PSV-shirt met Brabantse blokken het mooiste Nederlandse uitshirt ooit werd
    PREMIUM

    Hoe een PSV-shirt met Brabantse blokken het mooiste Nederland­se uitshirt ooit werd

    Het uitshirt dat de PSV’ers van 2009 tot en met 2011 droegen, werd onlangs door een vakjury bij het Eredivisie Shirt Festival verkozen tot mooiste uittenue ooit in 64 jaar eredivisie. De bedenkers van toen blikken terug op de ontstaansgeschiedenis van een tenue waarvan in eerste instantie niet iedereen honderd procent overtuigd was. ,,We afficheerden ons ineens heel sterk met Brabant en wisten niet helemaal zeker of alle supporters buiten de provincie dat volledig geslaagd zouden vinden”, zegt PSV’s voormalig hoofd marketing en media Peter Kentie.

PSV