Volledig scherm
Héctor Moreno verhuisde eerder deze maand naar AS Roma. © Joep Leenen

Exodus zonder geldbad bij PSV

EINDHOVEN - De exodus bij PSV leidt vooralsnog niet tot spectaculaire ontwikkelingen op de bankrekening van de club. PSV verkocht Andrés Guardado, maar de verwachte opbrengst (2,3 miljoen euro plus ongeveer 400.000 euro aan mogelijke bonussen) spreekt voor de buitenwacht niet echt tot de verbeelding.

Eerder al ging Héctor Moreno voor bijna 6 miljoen euro naar AS Roma en verkocht PSV keeper Remko Pasveer voor 450.000 euro aan Vitesse. Menno Koch en Rai Vloet leverden samen ook nog eens een ton of twee op en voor Jetro Willems hoopt PSV zo'n zes tot acht miljoen op te halen en ook Santiago Arias en Jeroen Zoet kunnen, tenslotte, nog wel een flinke som geld opleveren.

Voorlopig verkocht PSV deze transferzomer dus voor een kleine negen miljoen euro aan spelers en haalde het Hirving Lozano, waarvoor nu ongeveer hetzelfde bedrag op tafel is gelegd. Technisch manager Marcel Brands van PSV reageerde gisteren op de aanstaande transfer van Guardado en ook op de som geld die PSV daarmee denkt op te halen. 

Volledig scherm
Technisch manager Marcel Brands van PSV. © pro shots

,,Andrés is voor ongeveer hetzelfde bedrag gekomen als waarvoor wij hem nu willen verkopen", gaf hij over de geplande transfersom aan. ,,We hebben vorig jaar met hem al afspraken gemaakt over de manier waarop het deze zomer mogelijk zou lopen. We willen ons daaraan houden, uiteraard. Hij kon toen naar de Verenigde Staten en we hebben hem destijds nog een seizoen hier kunnen houden. Bij een transfer speelt dit soort zaken soms ook mee. Mensen horen bij een transfer van een andere speler misschien bedragen en vragen zich af waarom wij die niet krijgen, maar elke situatie is verschillend."

Constructief

Bij Moreno speelde eerder een 'herenakkoord' mee. Met hem was bij zijn komst (in 2015) al afgesproken dat PSV zich constructief zou opstellen bij een eventuele transfermogelijkheid. Die kwam er deze zomer door de interesse van AS Roma.

Guardado is inmiddels bijna 31 en levert ook daardoor geen hoofdprijs meer op. Hij was een ambassadeur voor PSV bij het binnenhalen van Hirving Lozano, de Mexicaanse aanvaller die PSV binnenkort komt versterken. PSV heeft dus weinig zin om de Mexicaanse vedette tegen de haren in te strijken.

Brands zag de transfer van Guardado gisteren overigens niet als voltooid omdat er volgens hem nog een gat zat tussen het bod van Real Betis en de vraagprijs van PSV. Wel willen de Spanjaarden direct afrekenen, gaf hij aan. ,,Daar zal het probleem niet in zitten", aldus de manager, die eveneens bevestigde dat Guardado zelf snel richting Sevilla wil trekken en er persoonlijk wel uit is met de Spanjaarden. Zodra alles op papier is gezet, kan PSV toestemming geven voor de medische keuring van vandaag. Brands nam eergisteren in de avond afscheid van een delegatie van Betis, die speciaal voor de koop van Guardado naar Eindhoven was gekomen.

PSV