Hallvar Thoresen is tegenwoordig hoofdscout van Rosenborg BK.
Volledig scherm
Hallvar Thoresen is tegenwoordig hoofdscout van Rosenborg BK. © Aftenposten

‘Expert’ Thoresen over FK Haugesund: ‘Grote verrassing als PSV niet doorgaat’

FK Haugesund, de tegenstander van PSV in de derde voorronde van de Europa League, kent geen geheimen voor voormalig PSV-aanvaller Hallvar Thoresen (62). Hij heeft de ploeg vanuit zijn rol als hoofdscout bij Rosenborg BK vaak gezien. ,,Geen fantastische ploeg, maar wel een goed collectief.”

Thoresen stelt verder dat Haugesund een fysiek sterke ploeg is, met veel loopvermogen ook. ,,Ze spelen de bal vaak direct naar voren, PSV moet vooral op de counters letten”, zegt de Noor, die met 152 doelpunten (106 voor PSV en 46 voor FC Twente) nog altijd de meest scorende buitenlander in de eredivisie is. Volgens Thoresen scheelt het een slok op een borrel dat aanvaller Ibrahima Wadji geschorst is vanwege een dopinggeval. Zijn vrouw had medicijnen uit Senegal meegenomen, die in Noorwegen op de dopinglijst staan. Hij is nu geschorst. 

Ajax uitgeschakeld

Eerder dit seizoen verloor Rosenborg, momenteel zesde op de ranglijst, thuis zelf nog met 0-2 van Haugesund. Thoresen benadrukt dan ook dat PSV de huidige nummer acht van de Eliteserien zeker niet moet onderschatten. ,,Dat moet je nooit doen, zeker niet bij Noorse ploegen. Met Rosenborg BK hebben we Ajax twee jaar geleden nog uitgeschakeld in de laatste voorronde van de Europa League, dat had toen ook niemand verwacht. Toch zou het voor mij een grote verrassing zijn als PSV niet doorgaat.” Zijn voorspelling voor de wedstrijd van morgenavond in het Haugesund Stadion? ,,Dan ga ik toch voor een krappe overwinning van PSV, met één doelpunt verschil.”

Hallvar Thoresen maakte tussen 1981 en 1988 liefst 106 doelpunten voor PSV.
Volledig scherm
Hallvar Thoresen maakte tussen 1981 en 1988 liefst 106 doelpunten voor PSV. © fotomeulenhof
  1. PSV selecteert door en laat aantal jonge spelers na dit seizoen vertrekken

    PSV selecteert door en laat aantal jonge spelers na dit seizoen vertrekken

    PSV neemt na dit seizoen afscheid van meerdere jonge spelers die nu over een (aflopend) contract bij de club beschikken. De Eindhovense club heeft onder meer besloten om goalie Yanick van Osch (23) te laten gaan. Zijn contract loopt af en wordt niet verlengd. Ook Maxime Soulas, Steven Theunissen, Baggio Wallenburg, Amar Catic, Olivér Horváth en Robin Lauwers kunnen in principe uitkijken naar een nieuwe werkgever.

PSV