Ernest Faber.
Volledig scherm
Ernest Faber. © ANP Sport

Faber in aanloop naar PSV-Feyenoord: ‘Thuis zijn wij supersterk’

Trainer Ernest Faber blikte vrijdagmiddag op trainingscomplex De Herdgang van PSV vooruit op de topper tegen Feyenoord. In aanloop naar het sleutelduel worden in Eindhoven de krachten gemobiliseerd, met een rol voor de eigen fans. 

,,Onze supporters kunnen energie aan het team geven”, denkt Faber. ,,Het geeft een prettig gevoel dat ze achter ons staan. Wij moeten ervoor zorgen dat de knappe serie van Feyenoord tot een einde komt. Ze geven weinig weg en dwingen het geluk soms af. Tegen Willem II hebben we onze situatie met de supporters samen kunnen omdraaien, toen dachten ook velen dat wij geen kans hadden.”

PSV moet het verschil vooral aan de bal maken, denkt Faber. Ook voor het afstoppen van Steven Berghuis ziet hij de sleutel in zoveel mogelijk balbezit, omdat dan vanzelf de toevoer naar hem lastig wordt. ,,De sfeer bij ons is positief en optimistisch na de afgelopen weken, waarbij iedere wedstrijd een testmoment is. Thuis zijn wij supersterk en we moeten proberen effectief te zijn. Vorige week tegen Vitesse waren dat ook, door uit drie kansen twee keer te scoren.”

Leidende rol Schwaab

Verwacht wordt dat Faber de opstelling van de afgelopen weken niet wijzigt. Hij kiest voor Daniel Schwaab vanwege zijn leidende rol in het elftal, zo geeft Faber aan. ,,Ik wil de opbouw op een bepaalde manier zien en als daar fouten in gemaakt worden, kun je mij de schuld geven.” Desgevraagd stelt hij ook dat het verschil tussen Timo Baumgartl en Schwaab niet groot is. 

PSV