Volledig scherm
Ernest Faber en naast hem Adil Ramzi. © BSR Agency

Faber is woest na blamage PSV: ‘Schandalig, ik heb dit nog nooit gezien’

Ernest Faber hekelde na afloop van NAC-PSV de manier waarop zijn spelersgroep zich presenteerde. ,,Voor rust was het nog wel acceptabel”, zei hij tegen Fox Sports. ,,Wel waren we te angstig om van achteruit te voetballen. We hebben het over PSV 1 en niet over DBS 5, waar ik zelf speel. We kregen wel mogelijkheden, maar hadden niet de scherpte.”

Na rust viel het bij PSV finaal in elkaar. ,,Het is schandalig. Ik zit nu dertig jaar bij deze club en dit heb ik nog nooit gezien.” Faber had het over eergevoel. ,,Laat zien wat je ambities zijn, dat heb ik gemist. Er wordt wel hard gewerkt, maar we moeten het samen doen. Uiteindelijk kom je door een counter wakker en worden we wakker, maar heel veel mogelijkheden hebben we niet gehad.”

Hoe het verder moet dit seizoen? ,,Het enige wat we nog kunnen doen, is laten zien wat we werkelijk waard zijn. We moeten ons kapot schamen.”

Bekijk hier de samenvatting NAC-PSV.

  1. Faber in aanloop naar Vitesse-PSV: ‘Ik probeer iedereen aandacht te geven’

    Faber in aanloop naar Vitesse-PS­V: ‘Ik probeer iedereen aandacht te geven’

    Twee gewonnen wedstrijden op rij hebben de situatie voor PSV in de eredivisie iets minder precair gemaakt. In de strijd om Europees voetbal hebben de Eindhovenaren de zaak nog grotendeels in eigen hand. ,,De titel is denk ik een utopie, al zijn de wonderen de wereld niet uit”, zei trainer Ernest Faber in aanloop naar Vitesse-PSV van zondag. ,,Maar de strijd om de andere plekken ligt ook nog bij onszelf.”

PSV