Volledig scherm
FC Eindhoven won in juli 2016 de Lichtstad-derby. De bokaal blijft voorlopig aan de Aalsterweg in Eindhoven in de prijzenkast staan. © Joep Leenen

FC Eindhoven en PSV komen er weer niet uit, Lichtstad-derby 'geskipt'

FC Eindhoven blijft na de winst in 2016 minimaal nog een jaar bezitter van de zogeheten 'Lichtstad-trofee'. 

Opnieuw is het PSV en FC Eindhoven niet gelukt om na dit seizoen een duel om de 'Lichtstad-trofee' in te plannen. PSV wilde de wedstrijd graag op 30 juni afwerken, als de ploeg net aan de voorbereiding op het komende voetbaljaar is begonnen. FC Eindhoven begint echter pas op 7 juli met de preparatie op het volgende seizoen. Een latere datum komt PSV niet uit, aangezien de ploeg dan al op trainingskamp is en zich stilaan gaat opmaken voor de openingswedstrijd op 4 augustus.  

PSV speelt dan in eigen huis om de Johan Cruijff Schaal tegen Feyenoord. Het is nog niet honderd procent zeker wanneer PSV in Europa start, al heeft het er alle schijn van dat dit pas eind augustus is. De club kiest altijd voor een opbouw bij de tegenstanders in de oefenwedstrijden. Naarmate de officiële wedstrijden naderen, worden de tegenstanders sterker. PSV oefende vorig jaar maar in één duel tegen een ploeg uit de eerste divisie: RKC. 

De traditionele 'Lichtstadderby' kan door de niet parallel lopende belangen van beide clubs dus opnieuw niet afgewerkt worden. FC Eindhoven kreeg de kans om de wedstrijd in het eigen Jan Louwers Stadion te organiseren, maar moet dus andere oefenpartners zien te vinden. Voor PSV is nog niet duidelijk hoe de voorbereiding er precies uit komt te zien. Duidelijk is wel dat deze sterk afgestemd zal zijn op de entree in de Champions League-voorrondes. Voor PSV staat daarin enorm veel op het spel. Komend seizoen worden de te incasseren bedragen in de Champions League verder verhoogd en kan de club een flinke slag slaan. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

PSV