Volledig scherm
Davy Pröpper, Jetro Willems, Nicolas Isimat-Mirin en Steven Bergwijn druipen teleurgesteld af na de wedstrijd tegen Rostov. © ANP

Fiscale regels vertragen contractdeals PSV

EINDHOVEN - De bij PSV geplande contractverlengingen van Luciano Narsingh en Jetro Willems zijn mede door fiscale naheffingsregels nog steeds geen feit.

PSV zoekt naar oplossingen om beide spelers in geval van een nieuw contract bij een transfer te kunnen belonen. Door de belastingheffingen op ‘excessieve beloningen’ moet PSV over een deel van deze uit te keren bonusgelden 75 procent extra belasting betalen. Deze naheffing bot eventuele transferwinst af en PSV klaagde daar afgelopen week al over bij de presentatie van de jaarcijfers. Op het moment dat Willems bijvoorbeeld tien procent van zijn transfersom zou krijgen, moet PSV later nog afrekenen met de fiscus.
De transfer van Georginio Wijnaldum leverde om die redenen bijvoorbeeld ook een forse kostenpost voor PSV in het seizoen 15-16 op. Mede daardoor viel de winst van de club vorige week wat lager uit dan velen vermoedden.

Technisch manager Marcel Brands van PSV herhaalde dinsdag dat hij er alle vertrouwen in heeft dat beide transferdossiers uiteindelijk met een positief resultaat gesloten worden. „Zowel bij Jetro als Luciano is er geen enkele intentie om transfervrij te vertrekken en ook niet bij de zaakwaarnemers.”

PSV

poll

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

  • Ja (37%)
  • Nee (11%)
  • Te vroeg om te zeggen (52%)
441 stemmen