Stadion van FK Haugesund uit Noorwegen.
Volledig scherm
Stadion van FK Haugesund uit Noorwegen. © FK Haugesund

FK Haugesund tegenstander van PSV in derde EL-voorronde

PSV treft in de derde voorronde van de Europa League het Noorse FK Haugesund. De Noren schakelden in de tweede voorronde het Oostenrijkse Sturm Graz uit (thuis 2-0 winst, uit 2-1 verlies).

Haugesund eindigde vorig jaar op de vierde plaats in de Noorse competitie, die plek gaf recht op deelname aan de eerste voorronde van de Europa League. Daarin werd het Noord-Ierse Cliftonville uitgeschakeld. Dit jaar staan de Noren er in de competitie, die loopt van april tot november, minder goed voor. Haugesund bezet momenteel na vijftien wedstrijden de achtste plek.

De Noorse ploeg kwam nooit verder dan de tweede kwalificatieronde van de Europa League, dus het bereiken van de derde ronde dit jaar is al een prestatie. Alleen in 1980 werd de tweede ronde van de Europa Cup II bereikt, daarna speelde Haugesund tot 2014 geen Europees voetbal meer. PSV werd veroordeeld tot het spelen van kwalificatie voor de Europa League, nadat het dinsdag in de tweede voorronde van de Champions League werd uitgeschakeld door FC Basel.

De twee duels tussen PSV en Haugesund staan 8 en 15 augustus op het programma. PSV speelt als eerst een uitwedstrijd. De competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag wordt door het schema van PSV mogelijk verplaatst naar zondag 11 augustus om 20.00 uur.

  1. Hoe een PSV-shirt met Brabantse blokken het mooiste Nederlandse uitshirt ooit werd
    PREMIUM

    Hoe een PSV-shirt met Brabantse blokken het mooiste Nederland­se uitshirt ooit werd

    Het uitshirt dat de PSV’ers van 2009 tot en met 2011 droegen, werd onlangs door een vakjury bij het Eredivisie Shirt Festival verkozen tot mooiste uittenue ooit in 64 jaar eredivisie. De bedenkers van toen blikken terug op de ontstaansgeschiedenis van een tenue waarvan in eerste instantie niet iedereen honderd procent overtuigd was. ,,We afficheerden ons ineens heel sterk met Brabant en wisten niet helemaal zeker of alle supporters buiten de provincie dat volledig geslaagd zouden vinden”, zegt PSV’s voormalig hoofd marketing en media Peter Kentie.

PSV