Volledig scherm
Armando Obispo is een uitzondering die de regel bevestigt. © Thomas Bakker

Florida-blog (3): PSV bulkt van de talentvolle aanvallers, maar defensief is de spoeling dun

Spreekwoordelijk is er altijd een uitzondering die de regel bevestigt. Bij PSV is dat momenteel de linksbenige centrale verdediger Armando Obispo (18), die voor het eerst mee is naar een trainingskamp met het eerste elftal. Waar PSV in aanvallend opzicht echt bulkt van het talent, is de spoeling in defensief opzicht een stuk dunner. 

Obispo is op dit moment de enige oudere jeugdspeler van PSV die potentie voor de basisploeg van de toekomst lijkt te hebben. PSV heeft defensief sowieso te weinig opties en is daarom al sinds vorige zomer naarstig op zoek naar een bruikbare versterking, iets wat naast geld ook veel geduld en doortastendheid vraagt. 

Kampioenswedstrijd

De club had de afgelopen jaren veel moeite om verdedigers op te leiden voor de A-ploeg. Met Joshua Brenet staat nu wel een speler in de basis, die tussen 2011 en 2013 in de jeugdopleiding zat. Menno Koch, Suently Alberto en Abel Tamata haalden sinds het seizoen 2011-2012 het eerste elftal wel, maar veroverden uiteindelijk geen vaste plek, waarbij Tamata nog de meeste speeltijd kreeg. Het is nog geen drie jaar geleden dat de 27-jarige back speelde in de kampioenswedstrijd van PSV tegen sc Heerenveen, maar inmiddels is hij niet meer als speler te bekennen op de profvelden. Jordy de Wijs (verhuurd aan Excelsior) en Kenneth Paal kunnen het grote doel voor elke PSV-jeugdspeler (een vaste plek verwerven in PSV 1) misschien nog bereiken, maar of het hen lukt moet worden afgewacht. De robuuste De Wijs doet het goed bij Excelsior en ontwikkelt zich, Paal speelt bij PSV niet meer nu Joshua Brenet zijn plek weer heeft ingenomen. 

Vijver

Verdedigend is de vijver matig gevuld in Eindhoven, maar offensief is het een ander verhaal. Daar lijkt PSV momenteel  naast de A-kern wel erg veel talent aan boord te hebben. Bij de A-ploeg staan nu Luuk de Jong, Hirving Lozano, Jürgen Locadia (momenteel nog geblesseerd), Steven Bergwijn, Maximiliano Romero, Sam Lammers en Albert Gudmundsson geregistreerd. Mauro Júnior nadert een plek in de A-selectie, PSV heeft nog de Deen Nikolai Laursen in de gelederen en ondertussen dienen zich met Donyell Malen en Cody Gakpo nieuwe talenten aan. Daarbij is Joël Piroe, een goaltjesdief uit de A1, nog niets eens genoemd. Er zijn per wedstrijd maar 3 aanvallers nodig en dus laat het zich raden dat niet alle genoemde spelers een vaste plek in het eerste zullen veroveren en dat er de komende tijd nog genoeg mutaties volgen. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Afwegingen bij een eventuele terugkeer van Robben naar PSV: Kwaliteit boven sentiment

    Afwegingen bij een eventuele terugkeer van Robben naar PSV: Kwaliteit boven sentiment

    Arjen Robben vertrekt aan het eind van dit seizoen na een prachtige periode bij Bayern München en is dan 35,5 jaar. Na zes (!) kampioenschappen op rij pruttelt de motor van ‘FC Hollywood’ in Zuid-Duitsland, waar de ex-international dit seizoen aantoont nog altijd een hoog niveau te kunnen halen. Bayern staat in de Bundesliga inmiddels negen punten achter op koploper Borussia Dortmund. Geen onoverbrugbaar gat, maar wel een enorme kloof.

PSV