Volledig scherm
De PSV-spelers komen samen met Ruud van Nistelrooij aan voor een training van PSV tijdens een trainingskamp van de Eindhovense club in Orlando, Florida. © ANP

Florida-blog (5): Mexicaanse camerateams volop actief bij het PSV-trainingskamp

Directeur voetbalzaken Marcel Brands stond maandagavond bij het trainingsveld voor PSV in Orlando drie Mexicaanse cameraploegen te woord. Om kwart over een Nederlandse tijd vertelde hij onder meer hoe de stand van zaken is met betrekking tot een eventuele verkoop van Luuk de Jong en verklaarde hij ook het succes van Hirving 'Chucky' Lozano in de eredivisie. 

Medianamen

Zoveel buitenlandse media-aandacht tijdens een PSV-trainingskamp mag ongekend worden genoemd. De bekende Spaans- of Engelstalige medianamen ESPN, Deportes en Claro kregen te horen hoe de vork volgens Brands aan de steel zit en waren blij met zijn verhaal. In Mexico wordt volop gespeculeerd over een transfer van De Jong naar Club América en Brands haalde de geruchtenmolen voorlopig neer. Mochten de Mexicanen alsnog het door PSV voor De Jong verlangde bedrag (naar schatting zo'n 7-8 miljoen euro) willen betalen, dan kan het misschien weer veranderen, maar Brands oogde gedecideerd. Zelf vertelde hij dat PSV nu geen verkoop van De Jong wil en dat er in de zomerse transferperiode beter te praten valt. 

Legertje

De camera-teams kwamen niet alleen voor De Jong en pikten en passant de training van PSV mee in de uitzending. In Mexico wordt het door de kijker allemaal in dank aanvaard en worden de trainingen ook nog door een journalist becommentarieerd. Alles wat 'Chucky' op het veld doet, is nieuws voor de Mexicanen die van voetbal houden. Ondertussen groeit ook het nog kleine legertje belangstellende Mexicaanse supporters dat naar trainingen komt kijken gestaag. Een foto met of handtekening van de ster van PSV wordt gekoesterd. 

De fans vergaapten zich ook aan de training van PSV, die werd opgeluisterd door een paar fraaie goals van Maximiliano Romero. In een afwerkoefening liet de Argentijn alvast zien dat hij het net wel weet te vinden, al stond hij in wedstrijden in Zuid-Amerika alweer een tijdje droog. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

PSV