Volledig scherm
Maxi Romero en Bart Ramselaar op de tribune bij PSV-Corinthians (1-1). © ANP

Florida-blog (7): Wachten op Maxi Romero

Het leek er deze week op dat we u met een aantal Maxi Romero-verhalen in de kranten en op de websites konden verblijden.  

Er ontstaan gelukkig nooit witte plekken in de krant, maar veel tekst over Romero is er (nog) niet gekomen. PSV houdt hem in de luwte om deze week rustig te kunnen wennen aan de ploeg. Daarnaast kampte Romero na een training ook met lichte bovenbeenklachten, waardoor hij niet kon spelen in de oefenduels. Tegen Corinthians zou hij sowieso al niet meegedaan hebben en tegen Fluminense (in de nacht van vrijdag op zaterdag, Nederlandse tijd) was hij misschien ingevallen. 

De kracht van Romero was deze week bij een training goed te zien, bij het afwerken voor de goal. De spits schoot met links en rechts zowat alles binnen en liet ook zien een doeltreffende kopstoot tot zijn wapenarsenaal te kunnen rekenen. 'El Tigre' maakt bovenal met zijn postuur indruk. De Argentijn is net 19, maar lichamelijk uit de kluiten gewassen. 

Volgende week wil PSV hem presenteren tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de club, op 16 januari. De Zuid-Amerikaan heeft deze week in de Verenigde Staten ook nog wat plichtplegingen te doen, omdat hij in Miami voor zijn visum een aantal stempels op moet halen. Technisch manager Marcel Brands wil dat hij de komende maanden de tijd krijgt om zich thuis te gaan voelen in Nederland en is blij dat PSV hem alsnog een halfjaar heeft kunnen huren. "Dan hebben we op 1 juli, als zijn contract ingaat, een voorsprong kunnen realiseren", zo sprak Brands deze week. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (49%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
8833 stemmen