Volledig scherm
Frans jeugdinternational Claudio Gomes © BSR Agency

Frans jeugdinternational Claudio Gomes (19) groeit bij Jong PSV

,,Het resultaat is weer teleurstellend, maar toch vind ik dat ons team zich goed ontwikkelt."

Als een aanvoerder gaf Jong PSV-middenvelder Claudio Gomes (19) vrijdagavond na de 1-0-nederlaag bij NEC zijn analyse over de wedstrijd. De jonge Fransman voetbalde bij de beloftenploeg in de as van het elftal als een leider en ontwikkelt zich in de eerste maanden van het nieuwe seizoen goed.

,,Ik ben trots op mijn ploeggenoten omdat we alles deden wat we konden, alleen misten we scherpte in de eindfase", zei de Manchester City-huurling. Jong PSV heeft dit seizoen nog geen punt gepakt in een uitwedstrijd en de resultaten zijn mager.

Toch is er bij een aantal spelers uit het team van Peter Uneken zeker progressie te zien en daar is het PSV nu net om te doen. Gomes is een van hen en is blij dat hij voor een tijdelijk verblijf in de Keuken Kampioen Divisie heeft gekozen. ,,We spelen tegen ploegen van niveau en vanavond zat er veel publiek. Dat kom je bij de beloften maar zelden tegen. Vergeleken met het begin van dit seizoen gaat het bij ons stukken beter en als we die lijn doortrekken, komen de resultaten ook."

Een flinke tegenvaller voor de Eindhovenaren was het uitvallen van spits Yorbe Vertessen (18), die op het oog opnieuw met hamstringklachten kampte.

 1. Georginio Wijnaldum dwong het gezag van een minister van staat af

  Georginio Wijnaldum dwong het gezag van een minister van staat af

  Als er ooit een speler door de voordeur weg is gegaan bij PSV, dan is het wel Georginio Wijnaldum. Een man die het personeel van de club in 2015 mee liet delen in het succes van zijn transfer naar Newcastle United. Dat gebeurde met een even simpele als aardige en bijzondere geste, door iedereen een degelijke fles wijn te bezorgen. Absoluut geen decadentie of dikdoenerij, maar gewoon een puur gebaar uit dankbaarheid. Mooi, omdat de eenvoud van oprechte erkentelijkheid - net als in de normale wereld - niet altijd gewoonterecht is in de vluchtige voetballerij.
 2. Zaakwaarnemers Lato: ‘Vertrek bij PSV in de winterstop logisch als Toni helemaal niet speelt’

  Zaakwaarne­mers Lato: ‘Vertrek bij PSV in de winterstop logisch als Toni helemaal niet speelt’

  De kans dat linksback Toni Lato (21) na de winterstop nog bij PSV speelt, is de afgelopen weken een stuk kleiner geworden. Vanuit zijn zaakwaarnemerskantoor klinken inmiddels andere geluiden dan ruim een maand geleden. ,,Een vertrek bij PSV is logisch als Toni helemaal niet speelt”, zegt de woordvoerder van Toldra Consulting, waarbij Lato is aangesloten. ,,Als je geen enkele minuut maakt, gaat het natuurlijk niet goed.”

PSV

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

 • Eens (77%)
 • Oneens (23%)
9941 stemmen