Volledig scherm
Cody Gakpo. © BSR Agency

Gakpo en Ihattaren kunnen bij absentie Lozano profiteren

Zijn transfer is aanstaande en ondertussen is Hirving Lozano nog niet helemaal fit. De Mexicaan ontbrak woensdag op het trainingsveld van PSV, dat zich donderdagavond wil plaatsen voor de vierde en laatste voorronde in het toernooi om de Europa League. 

Tegen FK Haugesund moet de stap naar deze play-offs normaliter worden gezet zonder de Mexicaan, die op het punt staat om voor zo'n 40 miljoen euro naar Napels te verhuizen. Het was al duidelijk dat Pachuca CF ook een bedrag krijgt, zodat voor PSV zo'n 35 miljoen euro netto resteert. 

Trainer Mark van Bommel was er duidelijk over. ,,Er kan een situatie ontstaan dat de club tegen mij zegt dat het misschien verstandig is om hem niet op te stellen. Dat is een grijs gebied.” 

Absentie van Lozano kan door Van Bommel op verschillende manieren worden opgevangen. Mohamed Ihattaren speelde maandag bij Jong PSV tegen FC Den Bosch een helft de pannen van het dak en zou als nummer tien kunnen beginnen. In dat geval vormen Steven Bergwijn, Donyell Malen en Armindo Bruma de voorhoede van PSV tegen de Noren. 

Misschien nog logischer is dat Cody Gakpo een basisplek krijgt, waardoor Bergwijn als nummer tien blijft staan. Gakpo viel tegen ADO uitstekend in en lijkt ook toe aan een grotere rol bij PSV. De 20-jarige Eindhovenaar zal bij een basisplek met Malen en Bruma voorin opereren. Daniel Schwaab is na zijn transfer van afgelopen weekend nog niet speelgerechtigd voor het duel in het Philips Stadion, waarbij PSV zo'n 25.000 toeschouwers verwacht. 

Verwachte opstelling PSV: Zoet; Dumfries, Baumgartl, Viergever, Sadílek; Rosario, Bergwijn, Gutiérrez; Bruma, Malen, Gakpo

  1. PSV was de balans tussen kampioensdruk en relativeringsvermogen kwijt
    PREMIUM

    PSV was de balans tussen kampioens­druk en relative­rings­ver­mo­gen kwijt

    PSV is sinds 1975 twintig keer kampioen van Nederland geworden. Het succes van de club is altijd gebaseerd geweest op een aantal belangrijke fundamenten. Topspelers, toptrainers en niet te vergeten kundige bestuurders konden in Eindhoven doorgaans werken onder uitstekende omstandigheden. Ze kweekten en voelden sinds de jaren zeventig kampioensdruk in een klimaat met rust en relativeringsvermogen, waarin vaak net wat meer kon dan elders.

PSV