Gakpo toont zich schuldbewust na gemiste kans: ‘Ik moet die bal maken óf afspelen’

VideoCody Gakpo speelde een aardige wedstrijd tegen FC Twente (1-1), maar wist ook dat hij een goal had moeten maken of een assist op Sam Lammers had moeten geven. Hij liep in de 49ste minuut samen met Lammers op het doel af en ging voor eigen succes. ,,Ik had die bal moeten maken.”

De 20-jarige Eindhovenaar stak de hand in eigen boezem na die gemiste kans. Hij schoot de bal nu net voorlangs het doel, tot afgrijzen van Lammers. ,,Ik heb hem niet gemaakt, dan had ik hem moeten spelen. Dat is hoe het is”, baalde Gakpo. Hij werd in de 82ste minuut naar de kant gehaald voor Érick Gutiérrez, captain Ibrahim Afellay had even daarvoor zijn tweede gele kaart gehad, waardoor PSV in het slot van de wedstrijd met tien verder moest. 

,,Ik denk dat die kaart het ons lastiger heeft gemaakt dan had gehoeven”, zei Gakpo. Verder had hij juist het gevoel dat PSV er tegen FC Twente ‘lekker in zat’. ,,We stonden met 1-0 voor, dat het nog 1-1 wordt, is onnodig.”

Bergwijn

Gakpo had een basisplek, ook al omdat concurrent Steven Bergwijn zich eerder op de dag afmeldde omdat hij een transfer naar Tottenham Hotspur hoopt te realiseren. ,,Ik ben blij voor Steve, het is een goede stap voor zijn carrière en zijn ontwikkeling”, zegt hij in een eerste reactie. Als Bergwijn vertrekt, ziet het perspectief voor Gakpo er ook beter uit. ,,Ja, natuurlijk als Steve vertrekt, kan ik waarschijnlijk meer spelen. Maar daar dacht ik niet aan.”

Volledig scherm
Cody Gakpo speelde tegen FC Twente vanaf de linkerflank. © BSR Agency

PSV