Volledig scherm
Douglas Santos voor HSV in actie tegen FC Köln. © ProShots

Geduld PSV bij plan-Santos danig op de proef gesteld

Bij PSV rekende de leiding dinsdag nog altijd op de komst van linksback Douglas Santos, die Hamburger SV mag verlaten. Gisteravond doken in Duitsland echter verhalen op dat PSV Santos niet meer wil hebben omdat de club hem niet kan betalen. PSV reageerde daarop niet. De afgelopen dagen was bij de club wel te beluisteren dat PSV ook denkt aan doorschakelen naar plan-B. 

Dat er grote financiële problemen zijn bij PSV klopt niet. De club schrijft zelfs winst over vorig seizoen. Toch wekt het transferbeleid de indruk dat er minder wordt uitgegeven dan er is binnengekomen, al komen veel met clubs afgesproken bedragen voor oud PSV'ers pas later binnen. Een groot deel van de supporters laat zich geen knollen voor citroenen verkopen en ziet ook wel dat het door PSV uit verkopen verkregen kapitaal niet volledig is geherinvesteerd. 

De club wilde ongeveer vier miljoen euro voor de Braziliaan Santos (23) betalen en had dat ook aan HSV laten weten. Een speler waarop het wekenlang heeft gewacht en die in Duitsland uit de gratie is geraakt, zou Jetro Willems moeten vervangen, maar zijn komst blijft onzeker. Opmerkelijk genoeg speelt bij HSV ex-Spartaan Rick van Drongelen (18) - door de Duitsers voor drie miljoen euro gekocht - momenteel op dezelfde in de basis. Een verdediger die door de Nederlandse topclubs te duur werd bevonden en misschien nog niet klaar voor het grote werk.

Afwachten

PSV neemt woensdag of donderdag nog afscheid van centrale verdediger Jordy de Wijs, die naar Excelsior kan overstappen. Er waren deze week ook nog andere clubs voor hem in de race. Oostenrijker Marcel Ritzmaier en Adam Maher kunnen ook nog vertrekken. Een nieuwe verhuurperiode aan het Turkse Osmanlispor ziet Maher niet zitten en dus is het voor hem afwachten of er nog andere aanbiedingen komen.

PSV