Volledig scherm
Maxi Romero. © Soccrates/BSR Agency

Geen speeltijd voor PSV'er Maxi Romero bij Argentinië onder 20, wel WK-ticket

PSV’er Maxi Romero kreeg vannacht op het Zuid-Amerikaanse jeugdkampioenschap geen speeltijd toebedeeld in het duel met de leeftijdsgenoten van Uruguay. Argentinië won wel (2-1) en verzekerde zich zo van een plaats op het WK onder 20. 

Romero startte voortvarend aan het toernooi en scoorde tegen Paraguay en Peru, waardoor de Argentijnse talenten de tweede ronde bereikten. Omdat bondscoach Fernando Batista eerder in het toernooi rouleerde, is de kans aanwezig dat Romero in het laatste duel (met Brazilië) wel weer speeltijd krijgt.

Nu Argentinië het WK-ticket op zak heeft, rest de ploeg zondag enkel nog die afsluitende wedstrijd tegen Brazilië. De aartsrivaal lijkt het mondiale eindtoernooi overigens te moeten missen, na een gelijkspel tegen Ecuador (0-0). De vier beste ploegen van de finalepoule (bestaande uit zes landen) plaatsen zich voor het WK. Naast Argentinië hebben Uruguay, Ecuador en Colombia de beste papieren om zich te verzekeren van deelname. 

Terug naar PSV

Maxi Romero keert na afloop van het Zuid-Amerikaanse jeugdkampioenschap terug bij PSV. De 19-jarige aanvaller speelde dit seizoen vooral voor Jong PSV (drie doelpunten) en viel enkele keren in bij PSV 1. 

  1. Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Aan het rijtje clubs dat zich graag wil versterken met Steven Bergwijn kan opnieuw een grote naam worden toegevoegd. Sevilla FC heeft serieuze interesse in de 21-jarige aanvaller van PSV, die momenteel met zijn club in voorbereiding is op het treffen met FC Basel. Zaakwaarnemer Fulco van Kooperen wil de interesse niet bevestigen en praat niet over transfers totdat een deal is afgerond. Dat deed hij ook niet toen de door hem begeleide Joshua Brenet bij PSV werd verkocht.

PSV