Volledig scherm
© Ronald Otter

Gehavend PSV moet wikken en wegen tussen ADO en Atlético

MADRID - Wikken en wegen tussen ADO en Atlético Madrid, het zou acht maanden geleden nauwelijks denkbaar zijn geweest. Gezien de huidige ontwikkelingen van PSV in de Champions League én de eredivisie zou het begrijpelijk zijn dat trainer Phillip Cocu aan een enkele handrem trekt bij het opstellen van spelers met pijntjes.

Hij heeft ze de komende weken keihard nodig, nu er toch al vier spelers nog meerdere weken uit zijn. „Wij denken niet zozeer aan ADO, hoewel ik wel erken dat ook die wedstrijd voor ons belangrijk is”, zei Cocu dinsdagavond in de perszaal bij Atlético Madrid. „Het gaat erom dat spelers een duel met Atlético ook echt fit in moeten gaan. Een wedstrijd met veel intensiteit en dat vraagt enorm veel.”

De afgelopen weken waren onder meer Luciano Narsingh, Davy Pröpper en Siem de Jong geblesseerd bij PSV. Ze trainden dinsdagavond alle drie mee, maar het is onduidelijk of Cocu het drietal opstelt. In het geval van De Jong lijkt dat onwaarschijnlijk, aangezien er op het middenveld betere alternatieven beschikbaar zijn. Narsingh zou kunnen sneuvelen omwille van het ‘internationale’ 5-3-2-systeem dat PSV vaak in Europese wedstrijden speelt.

Stelt Cocu Pröpper op, dan speelt hij vermoedelijk in de minst offensieve rol op het middenveld en verhuist Daniel Schwaab weer naar de defensie, waar hij samen met Nicolas Isimat-Mirin en Moreno kan starten. Oleksandr Zinchenko en Bart Ramselaar kunnen Pröpper flankeren op het middenveld. Voorin zouden Luuk de Jong en Gastón Pereiro voor dreiging kunnen zorgen. Achterin zijn Jetro Willems en Santiago Arias de backs. Stand-in Jordy de Wijs leek dinsdag niet volledig fit en trainde apart van de groep. De rest van de selectie begon wel aan de warming up van de verder besloten training.

Vermoedelijke opstelling PSV: Zoet; Arias, Schwaab, Isimat, Moreno, Willems; Ramselaar, Pröpper, Zinchenko; L. de Jong, Pereiro

PSV