Volledig scherm
PSV-speler Hirving Lozano is ongetwijfeld een transferkandidaat komende zomer. © Joep Leenen

Genoeg werk naast alle vreugde bij PSV

Naast de vreugde over alle overwinningen wordt bij PSV ook al met een schuin oog naar de winterstop gekeken. Op dit moment ligt de sportieve focus uiteraard nog volledig op de laatste zes duels voor de jaarlijkse onderbreking, met de topper tegen Ajax (10 december) als meest belangrijke graadmeter. In januari is de transfermarkt weer open en kan PSV ook alvast voorzichtig richting volgend seizoen gaan denken. 

Nieuwe spelers

Bij PSV lopen de contracten van Jeroen Zoet, Santiago Arias, Nicolas-Isimat-Mirin allemaal af in de zomer van 2019. Op het moment dat met hen geen contractverlenging kan worden overeengekomen, moeten zij (waarschijnlijk komende zomer) verkocht worden om nog transfergelden te ontvangen. PSV zal hierop tijdig moeten anticiperen. Daarnaast zijn Jürgen Locadia, Hirving Lozano en Luuk de Jong komende zomer ongetwijfeld transferkandidaten en is Marco van Ginkel gehuurd tot juni 2018. 

Volledig scherm
Aanvoerder Marco van Ginkel is door PSV gehuurd tot juni 2018. © ANP Pro Shots

PSV kan op deze ontwikkelingen in de winterstop inspelen door alvast een beloftevolle speler aan te trekken, al zijn er met bijvoorbeeld Steven Bergwijn, Sam Lammers, Donyell Malen en Albert Gudmundsson ook grote talenten bij Jong PSV actief. Daarnaast is er in januari weer de kans om de momenteel dun bezette verdedigingslinie te versterken.

Maher en Ritzmaier

Als PSV nog een transfersom wil ontvangen voor Marcel Ritzmaier en/of Adam Maher of hun salarispost wil wegstrepen, moeten zij komende winter worden verkocht. Hun contracten lopen in juni 2018 af en worden normaal gesproken niet verlengd. 

Volledig scherm
Adam Maher tijdens de warming-up van Excelsior - PSV. © ANP Pro Shots

Maher gaat in de winterstop opnieuw kijken of er een toekomst buiten PSV mogelijk is, zo bevestigde zijn zaakwaarnemer gisteren. Lukt dat niet, dan nemen beide partijen in principe volgende zomer afscheid van elkaar en datzelfde geldt voor Ritzmaier, die uitkomt bij Jong PSV. Maher staat open voor binnen- en buitenlandse interesse en wil meer aan spelen toekomen. Hij kwam dit seizoen twee minuten in de eredivisie uit en in twee bekerduels. 

Verbouwing

PSV kondigde in januari 2016 al een grootscheepse verbouwing van trainingscomplex De Herdgang aan en die gaat - na het afronden van alle vraagstukken rond financieringen en vergunningen - over een tijdje ook aan de jeugdzijde van De Herdgang van start. Aan de profkant van De Herdgang is al een flinke bouwoperatie afgerond en aan de jeugdzijde gaat later de schop dus nog in de grond voor een nog veel grotere operatie. 

Voorbereiding 2018/2019

De voor PSV zo pijnlijke uitschakeling in de Europa League-voorronde tegen NK Osijek van afgelopen zomer kan leiden tot een evaluatie van de voorbereidingsperiode. Afgelopen zomer startte PSV een kleine vier weken voor de duels met de Kroaten op, nadat de ploeg in mei wel langer door had getraind. 

Nederland is in Europees verband een voorrondeland geworden en komend seizoen starten de kwalificatieduels voor Europese toernooien voor de meeste clubs al kort na het WK. Welke gevolgen dit voor de preparatie op seizoen 2018/2019 moet hebben, zal ook PSV binnen afzienbare tijd moeten bepalen. 

Volledig scherm
Teleurstelling bij Jürgen Locadia na de uitschakeling tegen NK Osijek afgelopen zomer. © Joep Leenen
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Schaduwschutter Pereiro blijft hard trainen na teleurstelling: ‘We laten samen zien hoe het moet’

    Schaduw­schut­ter Pereiro blijft hard trainen na teleurstel­ling: ‘We laten samen zien hoe het moet’

    Gastón Pereiro was tot zaterdagavond de laatste PSV'er die in een officieel duel in reguliere tijd een penalty had gemist. Op 22 januari 2017 ging zijn strafschop er in de thuiswedstrijd tegen Excelsior niet in. Daarna werkte hij zich alsnog op tot de vaste strafschoppennemer van PSV, nadat eerst Siem de Jong een einde maakte aan een waar penaltycomplex van PSV en Marco van Ginkel zelfs uitgroeide tot een penaltyfenomeen.
  2. Steven Bergwijn heeft van 2018 zijn jaar gemaakt en is een vedette in de eredivisie geworden

    Steven Bergwijn heeft van 2018 zijn jaar gemaakt en is een vedette in de eredivisie geworden

    Steven Bergwijn kreeg tot het einde van 2017 regelmatig te horen dat hij veel dreiging had, maar dat het rendement te vaak uitbleef. Dit jaar heeft de aanvaller van PSV op alle fronten enorme progressie geboekt. Met 14 treffers en 13 assists in de eredivisie in 2018 onderstreept hij zijn dadendrang. In seizoen 2018-2019 is hij in zestien duels bij vijftien goals betrokken. Steven Bergwijn is een vedette in de eredivisie geworden.

PSV