Volledig scherm
Toon Gerbrands © Marlies Wessels

Gerbrands kapittelt KNVB wegens verplaatsing competitie: ‘De procedure lijkt nergens op’

Daags na de uitschakeling van PSV in de strijd om de landstitel komt algemeen directeur Toon Gerbrands nog eens terug op het geschuif door de KNVB met de slotrondes in de eredivisie. ,,De procedure lijkt nergens op”, zo zei hij onder meer bij het clubkanaal van PSV. Er waren voorafgaand aan het seizoen afspraken gemaakt tussen clubs en voetbalbond, maar door het goede presteren van Ajax in Europa ging de afgesproken kalender door de papierversnipperaar. 

Speelronde 33 werd ineens speelronde 34 en ging van 28 april naar 15 mei. Gerbrands benadrukt dat PSV daardoor het kampioenschap zeker niet is misgelopen. ,,Dan zouden we excuses zoeken en dat willen we niet”, zo benadrukte de directeur. Hij beseft dat Ajax dit seizoen beter was dan PSV en daarom met de titel is gaan lopen. 

Eerder was al duidelijk dat Gerbrands de manier van handelen van competitieleider Jan Bluyssen van de KNVB hekelde. Inspraak bleek niet mogelijk. De PSV-directeur trok ook al aan de bel toen Ajax-PEC Zwolle werd verplaatst en reageerde geërgerd, omdat naar zijn smaak de juiste procedures niet zijn nagekomen. ,,Dit gaat geen tweede keer gebeuren, volgend jaar wordt in alle scenario's voorzien”, aldus Gerbrands. 

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (5%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
7810 stemmen