Volledig scherm
Toon Gerbrands. © Pro Shots

Gerbrands niet bang na 'Nee' in muntjesgooiers-zaak

EINDHOVEN - Algemeen directeur Toon Gerbrands van PSV vreest niet voor gevolgen voor PSV of hemzelf nu PSV weigert om namen uit te leveren aan de Spaanse justitie in de kwestie rond de muntjesgooiers.

"Wat er met met mij zou kunnen gebeuren? Dat weet ik oprecht niet. Als ik straks bij de grens in Spanje ondervraagd moet worden, dan moet dat maar. Voor ons heeft dit niks meer met een juridisch verhaal te maken, maar is het een prinicpe-zaak geworden", aldus de directeur. "Bij PSV hebben we werkelijk alles gedaan wat we moesten doen en we zijn klaar met deze kwestie."


Gerbrands vindt dat de geloofwaardigheid van PSV op het spel staat. "Manchester City speelde in mei in Madrid (tegen Real, red.) en daarbij vonden dezelfde taferelen plaats. Nu het balletje voor PSV weer naar Atlético is gerold, komt er bij ons wel zo'n verzoek binnen."
Onder anderen premier Rutte boog zich in maart over de zaak en had contact met zijn Spaanse ambtgenoot Mariano Rojay. De Turkse president Erdogan reageerde in maart furieus en PSV bespraak de zaak met onder anderen de ministers Van der Steur (Justitie en Veiligheid) en Dijsselbloem (Financiën), maar hoorde nooit meer iets.


In de zaak rond de muntjesgooiers wierpen PSV-fans in Madrid geld naar bedelaars, voor het merendeel oudere vrouwen, en ze lieten hen voor een paar grijpstuivers kunstjes doen. Beelden hiervan gingen de hele wereld over en verzooraakten enorm veel ophef.

 1. Georginio Wijnaldum dwong het gezag van een minister van staat af

  Georginio Wijnaldum dwong het gezag van een minister van staat af

  Als er ooit een speler door de voordeur weg is gegaan bij PSV, dan is het wel Georginio Wijnaldum. Een man die het personeel van de club in 2015 mee liet delen in het succes van zijn transfer naar Newcastle United. Dat gebeurde met een even simpele als aardige en bijzondere geste, door iedereen een degelijke fles wijn te bezorgen. Absoluut geen decadentie of dikdoenerij, maar gewoon een puur gebaar uit dankbaarheid. Mooi, omdat de eenvoud van oprechte erkentelijkheid - net als in de normale wereld - niet altijd gewoonterecht is in de vluchtige voetballerij.
 2. Zaakwaarnemers Lato: ‘Vertrek bij PSV in de winterstop logisch als Toni helemaal niet speelt’

  Zaakwaarne­mers Lato: ‘Vertrek bij PSV in de winterstop logisch als Toni helemaal niet speelt’

  De kans dat linksback Toni Lato (21) na de winterstop nog bij PSV speelt, is de afgelopen weken een stuk kleiner geworden. Vanuit zijn zaakwaarnemerskantoor klinken inmiddels andere geluiden dan ruim een maand geleden. ,,Een vertrek bij PSV is logisch als Toni helemaal niet speelt”, zegt de woordvoerder van Toldra Consulting, waarbij Lato is aangesloten. ,,Als je geen enkele minuut maakt, gaat het natuurlijk niet goed.”

PSV

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

 • Eens (77%)
 • Oneens (23%)
9764 stemmen