Volledig scherm
PREMIUM
Toon Gerbrands heeft het naar zijn zin in Qatar. © VI Images

Gerbrands vindt poldermodel in Nederlands betaald voetbal failliet: ‘Commissie kan oplossing zijn'

PSV-directeur Toon Gerbrands (61) maakt zich weinig zorgen over PSV, maar des te meer over de bestuurbaarheid van de sector betaald voetbal in ons land.

De rol van algemeen directeur Toon Gerbrands bij PSV is sinds de zomer nogal veranderd. Na het vertrek van voetbalbaas Marcel Brands kreeg hij er een aantal managementtaken bij. Gerbrands wil nu met nieuwe mensen een nieuw fundament bouwen onder PSV, dat een volgende fase ingaat. Als een soort pater familias? ,,Zo oud ben ik nu ook weer niet”, zegt de 61-jarige clubdirecteur, die geniet van de samenwerking met de veertigers Mark van Bommel, John de Jong en Ernest Faber. ,,Er komt een volgende generatie aan, die toe was aan de stap om PSV te gaan helpen.”

  1. Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Aan het rijtje clubs dat zich graag wil versterken met Steven Bergwijn kan opnieuw een grote naam worden toegevoegd. Sevilla FC heeft serieuze interesse in de 21-jarige aanvaller van PSV, die momenteel met zijn club in voorbereiding is op het treffen met FC Basel. Zaakwaarnemer Fulco van Kooperen wil de interesse niet bevestigen en praat niet over transfers totdat een deal is afgerond. Dat deed hij ook niet toen de door hem begeleide Joshua Brenet bij PSV werd verkocht.

PSV