Volledig scherm
© ED

Gerrit van Tilburg, een leven lang PSV

Gerrit van Tilburg is een echte Eindhovenaar. Hij werd geboren aan de Woenselsestraat en begint met voetballen bij Philipswijk, het latere Unitas '59.


In zijn jeugd maakt Van Tilburg de overstap naar Woensel. Hij geldt eind jaren vijftig als het grootste talent van Eindhoven.

Manager Ben van Gelder haalt hem in de zomer van 1960 naar PSV.

Enkele maanden later debuteert Van Tilburg in het eerste elftal. In de uitwedstrijd tegen Ajax valt hij in voor Coen Dillen. Hij komt in een voorhoede terecht met Jan Louwers, Piet Kruiver en Piet van der Kuil. Vertrekt naar andere clubs (GVAV en Go Ahead) en keert begin jaren zeventig terug op het middenveld van PSV, waar Willy van der Kuijlen de local hero is. De nieuwe trainer Kees Rijvers laat Van Tilburg vertrekken.

Daarna werkt Van Tilburg lange tijd als hoofd inkoop van Océ. Hij combineert dat werk met zijn scoutingswerkzaamheden voor PSV, totdat de club hem in de zomer van 2001 benoemt tot full-time scout.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Afwegingen bij een eventuele terugkeer van Robben naar PSV: Kwaliteit boven sentiment

    Afwegingen bij een eventuele terugkeer van Robben naar PSV: Kwaliteit boven sentiment

    Arjen Robben vertrekt aan het eind van dit seizoen na een prachtige periode bij Bayern München en is dan 35,5 jaar. Na zes (!) kampioenschappen op rij pruttelt de motor van ‘FC Hollywood’ in Zuid-Duitsland, waar de ex-international dit seizoen aantoont nog altijd een hoog niveau te kunnen halen. Bayern staat in de Bundesliga inmiddels negen punten achter op koploper Borussia Dortmund. Geen onoverbrugbaar gat, maar wel een enorme kloof.

PSV