Volledig scherm
Heurelho Gomes verloor met Watford de FA Cup-finale van Manchester City: 0-6 © BSR Agency

Gomes krijgt bij afscheid pak op de broek van Manchester City van Zinchenko

Heurelho Gomes had gehoopt om zijn carrière met een betere dag af te sluiten. In de finale van de FA Cup verloor de goalie van Watford met zijn ploeg met liefst 0-6 van Manchester City. De winnaar van de Premier League en de League Cup pakte zo een derde hoofdprijs in dit seizoen. 

Gomes liet zich afgelopen week ontvallen dat hij nu pastor wil worden, na alles wat hij heeft meegemaakt. De goalie was tussen 2005 en 2008 actief in Eindhoven. Daarna flirtte hij nog regelmatig met PSV, waar hij niet op een prettige manier was weggegaan en pas veel later, namelijk in 2012, een soort van officieuze rehabilitatie kreeg. Hij liep toen ongepland een ereronde in het Philips Stadion, waaruit hij na een conflict met Jan Reker was vertrokken. 

Bij Manchester City stond voormalig PSV'er Oleksandr Zinchenko zaterdag in de basis. Hij speelde linksback in het team van Pep Guardiola. Zinchenko heeft dit seizoen lang niet alles gespeeld, maar mag de drie prijzen gewoon op zijn curriculum vitae bijschrijven. Twee jaar geleden speelde hij nog voor Jong PSV in de eerste divisie. 

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (29%)
8452 stemmen