Volledig scherm
PSV heeft momenteel geen Europese verplichtingen. © Jean Pierre Reijnen

Groot contrast tussen PSV en Feyenoord in aanloop naar topper

Het contrast kon bijna niet groter. Terwijl Feyenoord zich woensdag richt op de Champions League-topper met Manchester City in een kolkende Kuip, trainde PSV in alle rust op De Herdgang. 

Sinds 1975 waren de Eindhovenaren in september altijd actief in een Europees hoofdtoernooi. Vandaag hadden ze eigenlijk in het vliegtuig moeten zitten of een wedstrijdvoorbereiding moeten hebben, maar PSV 'overzomerde' dit seizoen niet eens in de Europa League. 

Uitschakeling

Zondag wacht in Eindhoven de topper tussen de nationale topteams en hoopt PSV via een zege weer aan te pikken in de eredivisie. Bij een nederlaag belandt PSV net als vorig jaar en bij de uitschakeling in de Europa League-voorronde van afgelopen zomer in een nieuwe sportieve crisis. PSV kende woensdag geen grote personele problemen. Luuk Koopmans en Ramon Lundqvist zijn nog niet fit, maar het zijn spelers die nog geen grote rol bij PSV 1 vervulden. 

Trainer Phillip Cocu weet alleen nog niet of en hoe hij Hirving Lozano en Jürgen Locadia zondag aan boord heeft. Lozano hangt een schorsing boven het hoofd en hoort vrijdagmorgen wat de tuchtcommissie in zijn zaak heeft besloten. Locadia weet woensdagmiddag of de aanklager hem wil straffen naar aanleiding van vermeend spugen. Gaat hij met een eventuele straf niet akkoord, dan speelt hij zondag gewoon mee bij PSV-Feyenoord. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

PSV