Volledig scherm
Eidur Gudjohnsen. © Screenshot PSV TV

Gudjohnsen even terug op De Herdgang: 'Romantisch plekje'

Heel gelukkig was zijn verblijf als actief voetballer in Eindhoven niet, maar Eidur Gudjohnsen heeft warme gevoelens overgehouden aan zijn tijd bij PSV. De IJslander keerde dinsdag terug voor een bliksembezoek aan De Herdgang. 

Op het trainingscomplex van PSV worden beelden geschoten voor een documentaire over de oud-voetballer, die momenteel in de maak is. Twintig jaar is het alweer geleden dat Gudjohnsen bij PSV onder contract stond. Toch is de oud-spits zijn voormalige werkgever nog niet vergeten. ,,Een aantal dingen is wel veranderd", zo zegt hij tegen PSV TV. ,,Maar het blijft toch een romantisch plekje."

Gudjohnsen belandde in de zomer van 1995 in Eindhoven, waar coach Phillip Cocu zijn ploeggenoot was. In totaal speelde de IJslander 15 wedstrijden voor de Eindhovenaren, waarin hij driemaal trefzeker was. Onder meer door een enkelbreuk kwam zijn carrière bij PSV niet van de grond en werd zijn contract in 1998 ontbonden. Later maakte Gudjohnsen alsnog furore bij Chelsea en FC Barcelona.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

PSV

poll

Heeft Oranje in PSV'er Denzel Dumfries de vaste rechtsback voor de toekomst gevonden?

Heeft Oranje in PSV'er Denzel Dumfries de vaste rechtsback voor de toekomst gevonden?

  • Ja (89%)
  • Nee (11%)
2454 stemmen