Volledig scherm
Jong PSV won op De Heikant met 1-5. © Erik Pasman

Gudmundsson houdt hoofd
koel na gescheld in Groesbeek

EINDHOVEN - In een decor van verbittering en woede hield Albert Gudmundsson vrijdagavond het hoofd koel. 

Terwijl Achilles'29-trainer Eric Meijers het interview van de IJslander van Jong PSV met Fox Sports verstoorde door te schelden met 'kutkrant' naar De Gelderlander, blikte Gudmundsson met een andere regionale krant (het ED) na een 1-5 zege nog eens terug op zijn avond en een even sensationale als bijzondere tweede seizoenshelft. 

Geluk en verdriet kwamen in Zuid-Gelderland even heel dicht bij elkaar. In Groesbeek degradeerde Achilles'29, maar kroonde Gudmundsson zich tot topscorer (18 goals) van Jong PSV. Met de 0-1 en 0-3 in een duel dat Jong PSV met 1-5 won, verdrong hij Sam Lammers op de laatste speeldag. "Het was een mooie periode, de afgelopen maanden. Natuurlijk had ik gehoopt op speeltijd bij PSV 1, dat wil elke speler, maar het is dan toch zaak om focus op de wedstrijden bij Jong PSV te houden. Dat is gelukt en ik ben trots op wat we samen hebben bereikt en dat ik topscorer ben geworden." 

De IJslander weet nog niet of hij komende maand met IJsland onder 21 of het nationale team komende zomer interlands afwerkt. "Bovendien moeten we bij de club nog goed overleggen waaraan we prioriteit geven. Ik vind het belangrijk om vanaf het eerste moment een goede voorbereiding bij het eerste elftal te draaien. En natuurlijk heb ik nog even vakantie, dat hoort er ook bij."

Gudmundsson draaide vanaf februari fantastisch voor de goal en prikte 14 treffers binnen in de laatste 13 duels van Jong PSV. "Ik ben ontzettend trots op hem", zei trainer Pascal Jansen. "Hij is heel consequent aan de slag gegaan met de dingen die we hem hebben aangereikt en vertaalt dat naar het veld. Niet alleen voor de goal, ook in andere dingen zien we dat terug. Albert heeft het de laatste maanden uitstekend gedaan en verdient net als de rest van het team een compliment."

PSV