Volledig scherm
Albert Gudmundsson blijft maar scoren in de eerste divisie. © Thomas Bakker

Gudmundsson in de eerste divisie meedogenloos en ijskoud

Met 17 goals in de laatste 16 wedstrijden voor Jong PSV is Albert Gudmundsson aan een waanzinnige serie bezig. De buitenspeler van Jong PSV toont zich vrijwel elk duel buitengewoon effectief en sleepte Jong PSV er vrijdagavond op De Herdgang doorheen in een lastig duel met RKC (3-2). Hij scoorde twee keer en kwam ook nog met een assist in een duel waarin ook Donyell Malen namens Jong PSV opviel. 

De goalgetter zelf lijkt na elke goede wedstrijd rustiger en geeft aan van elke minuut, of dat nu bij Jong PSV of PSV 1 is, te willen genieten. "Ik had, net zoals elke andere speler in mijn positie, natuurlijk graag meer gespeeld en vond het heerlijk om er vanavond weer bij te zijn", zo vertelde hij na een uur speeltijd. In zestig minuten had hij na een paar geslaagde counters en momenten van klasse weer eens een wedstrijd van Jong PSV volledig naar zijn hand gezet. Het was pas zijn derde van het seizoen, nadat hij dit jaar veel tussen wal en schip viel. Gudmundsson traint bij de A-selectie, valt af en toe in bij het eerste elftal en het belang van de wedstrijden van PSV 1 vraagt dat hij fris op de bank moet zitten. Mede daarom werd hij na een uur gewisseld, zodat hij zondag bij PSV-Heracles misschien weer minuten kan maken. 

"Mijn situatie is natuurlijk niet altijd makkelijk. Ik wil graag meer spelen, maar moet ook geduldig blijven en vertrouwen hebben in de trainers die me hier begeleiden. Het is me dit seizoen gelukt om me verder te ontwikkelen in trainingen en ik voel me goed. Aan de andere kant moet ik mijn ontwikkeling ook kunnen blijven meten in wedstrijden en daarvoor heb ik wedstrijdminuten nodig. Daarom ben ik ook blij dat ik vanavond een behoorlijk deel van het duel gespeeld heb. Ik hoop dat ik de trainers heb kunnen overtuigen en zal voor elke minuut bij PSV 1 blijven knokken en alles geven."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

PSV

poll

Heeft Oranje in PSV'er Denzel Dumfries de vaste rechtsback voor de toekomst gevonden?

Heeft Oranje in PSV'er Denzel Dumfries de vaste rechtsback voor de toekomst gevonden?

  • Ja (88%)
  • Nee (12%)
2494 stemmen