Érick Gutiérrez
Volledig scherm
Érick Gutiérrez © BSR Agency

‘Guti’ ziet positieve houding beloond met speeltijd: ‘Je moet er altijd staan om je team te helpen’

Voor Érick Gutiérrez bood Vitesse-PSV een onverwachte gelegenheid om zichzelf te laten zien. Na een half uur viel Jorrit Hendrix uit met heupklachten en kreeg de Mexicaan van trainer Ernest Faber de kans. ‘Guti’ vocht menig duel op het middenveld uit en trok met PSV uiteindelijk aan het langste eind. ,,Dit zijn drie hele belangrijke punten voor ons”, sprak hij na afloop blij. 

,,Ik ben al die maanden dat ik weinig speelde positief gebleven, ook in de situatie dat ik mezelf weinig kon laten zien. Je moet er altijd staan om je team te helpen, dat hoort erbij. Natuurlijk was het voor mezelf moeilijk, maar het gaat er altijd om dat je de ploeg dan toch probeert te steunen. Natuurlijk hoop ik dat het voor Jorrit niet erg is en dat zijn blessure meevalt.”

Tegen Vitesse was het knokken voor PSV om de punten te pakken. Dat lukte met een 1-2 zege wonderwel. ,,We speelden niet altijd goed, maar zijn erin blijven geloven. We hebben overwinningen nodig en hebben na de goal van Vitesse iets extra's gegeven.”

  1. Transferklap in plaats van transferkoorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Transfer­klap in plaats van transfer­koorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Wat gaat de huidige corona-crisis betekenen voor de transferperiode van komende zomer? Deze week predikte het Zwitserse ‘International Centre for Sports Studies’ (CIES) nog net geen hel en verdoemenis voor de clubs die afhankelijk zijn van spelersverkopen. CIES ziet de transferwaarde van de selecties van de 98 ploegen in de hoogste divisies van de vijf grootste voetballanden verschrompelen. Op basis van de huidige rekenmodellen en verwachtingen rekent men op een waardedaling van gemiddeld 28 procent, met bij sommige clubs uitschieters naar veertig procent.

PSV