Volledig scherm
PREMIUM
Érick Gutiérrez heeft het uitstekend naar zijn zin op het trainingskamp in Qatar © Edwin van Zandvoort/Soccrates

Gutiérrez blijft altijd positief: ‘Wat er ook gebeurt, ik zal er altijd voor blijven knokken’

interview‘Geen polemieken’, zegt Érick Gutiérrez met een lach als hij in Doha terugkijkt op zijn eerste seizoenshelft. ,,Ik zal het team altijd helpen en optimistisch blijven.”

Het duurde maanden, maar vlak voor de winterstop had Érick Gutiérrez dan toch een basisplek bij PSV. De 23-jarige Mexicaan moest lang wachten op zijn kans en bleef ondertussen positief over zijn stap naar Eindhoven. ,,Altijd geduldig en optimistisch blijven is belangrijk”, zei hij gisteren in Doha. Gutiérrez krult met een duim en wijsvinger zijn mondhoeken naar boven. ,,Zoiets”, zegt hij. ,,Rondom mijn persoon geen polemieken. Je moet je team onder alle omstandigheden helpen, ook als je niet wordt geselecteerd voor de basis.”

  1. Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Steven Bergwijn serieus in beeld bij Sevilla, dat nog wel over de brug moet komen

    Aan het rijtje clubs dat zich graag wil versterken met Steven Bergwijn kan opnieuw een grote naam worden toegevoegd. Sevilla FC heeft serieuze interesse in de 21-jarige aanvaller van PSV, die momenteel met zijn club in voorbereiding is op het treffen met FC Basel. Zaakwaarnemer Fulco van Kooperen wil de interesse niet bevestigen en praat niet over transfers totdat een deal is afgerond. Dat deed hij ook niet toen de door hem begeleide Joshua Brenet bij PSV werd verkocht.

PSV