Volledig scherm
Dennis Haar en zijn vader Martin Haar in hun tijd bij AZ, met toenmalig hoofdcoach Dick Advocaat. Vanavond stonden Haar junior en Haar senior tegenover elkaar als coach, bij Jong PSV - Jong AZ (1-2). De vader tegen zoon-confrontatie was in deze vorm uniek in het Nederlands betaald voetbal. © Pro Shots

Haar baalt voor Haar na familieduel

Vader Martin Haar toonde na het duel van Jong AZ met Jong PSV mededogen met zijn zoon Dennis, trainer van Jong PSV. 

Haar senior vond dat Jong PSV veel meer balbezit had, maar zag dat zijn ploeg op basis van twee counters in de eerste helft de leiding had genomen. De voorsprong leidde de overwinning in (1-2), al kwam Jong PSV in de tweede helft nog dichter bij. "Voetballend hebben wij het laten liggen", zei de coach van AZ over het spel van de Alkmaarders. 

De trainers hadden niet zoveel trek meer om terug te kijken op het familie-aspect binnen het duel. "Het voelt nu toch iets anders", aldus Martin Haar. "Het is mooi om hier winnend van het veld te stappen, maar tegelijkertijd baal je ook voor je zoon. Dat is normaal. Ik hoop altijd dat hij wint en ook vanavond baalde ik voor hem. Wij hebben het effectief gespeeld, vanuit de organisatie probeerden we er met een counter uit te komen en dat lukte in de eerste helft."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

PSV