Volledig scherm
Phillip Cocu juicht als hij gescoord heeft in de tweede halve finale tegen AC Milan. © AFP

Halve finale tegen AC Milan hét moment uit 25 jaar Champions League-historie van PSV

UITSLAG POLLEen overgrote meerderheid van de 1500 stemmers (61 procent) op de poll van 'hét moment uit 25 jaar Champions League-historie van PSV koos voor de (verloren) halve finale tegen AC Milan in 2005. De finale lonkte, maar een laat doelpunt van Massimo Ambrosini dompelde Eindhoven in rouw. Ruim tien jaar later wordt er toch met trots op teruggekeken.

Volledig scherm
Heurelho Gomes beseft dat PSV niet naar de finale gaat. op de achtergrond viert AC Milan het doelpunt van Massimo Ambrosini. © REUTERS

Op de tweede plek (17 procent) is geëindigd de beslissende kopstoot van Alex in het Emirates Stadium waardoor PSV Arsenal uitschakelde in het 2006-2007. 

Volledig scherm
Alex torent boven iedereen uit en zal de 1-1 binnen knikken, waardoor PSV doorgaat naar de kwartfinale. © REUTERS

De top drie wordt gecompleteerd door twee momenten. Het 100ste doelpunt van Luc Nilis voor PSV, tegen Bayern München in 1999 en de 2-1 van Davy Pröpper tegen CSKA Moskou in 2015.

Volledig scherm
Luc Nilis maakt de 2-1 tegen Bayern München en is dol van vreugde. © anp
Volledig scherm
© unknown
Volledig scherm
Davy Pröpper juicht na de 2-1 tegen CSKA Moskou. PSV is door naar de tweede ronde. © Pim Ras Fotografie
  1. Cocu wil niet meer dat PSV'ers zich in balbezit verstoppen

    Cocu wil niet meer dat PSV'ers zich in balbezit verstoppen

    Een topploeg moet zich na elke nederlaag oprichten en revancheren, vindt PSV-trainer Phillip Cocu altijd. In Groningen krijgt zijn team de gelegenheid om een ander gezicht dan zondag te tonen, toen een zwak PSV geen schijn van kans had bij Ajax. ,,Het allerbelangrijkste is wat mij betreft dat iedereen bij ons de bal moet willen hebben", zei de coach dinsdag op trainingscomplex De Herdgang. ,,Binnen het team leeft ook dat we een goede reactie willen geven."

PSV