Volledig scherm
Bart Ramselaar heeft zich bij PSV terug geknokt in de basis. © Joep Leenen

Hardwerkende Ramselaar geeft energie aan PSV

Drie keer startte Bart Ramselaar dit seizoen in de basis bij het zo vaak succesvolle PSV en geen enkele wedstrijd uit dat rijtje leverde tot zaterdag winst voor de Eindhovenaren op. 

Na het duel met ADO Den Haag mocht ook de 21-jarige middenvelder dan eindelijk het genoegen smaken van een zege na een plek aan de aftrap. Ramselaar keek net als de rest van de ploeg opgelucht terug. ,,Ik heb er hard voor gewerkt om terug te komen", sprak de energieke Amersfoorter. 

Voor Ramselaar, inmiddels tweevoudig international, leek het een bijna klassiek tweede jaar bij een topclub te gaan worden. Het eerste seizoen is bijna alles nieuw, leuk, is er krediet bij de achterban en gaat veel vanzelf of op een portie adrenaline. Nu belandde hij al snel op de bank en zag hij dat PSV bleef winnen en een lange serie van tien zeges neerzette. Iets waar hij zelf als invaller wel regelmatig aan bijdroeg. Cocu: ,,Op dat moment moet je je hoofd overeind houden en op de trainingen het beste geven." 

Quote

Op dat moment moet je je hoofd overeind houden en op de trainingen het beste geven.

Phillip Cocu

Vertrouwen

Het vertrouwen van de fans bleef er en na een aantal moeizame optredens van Gastón Pereiro kwam er in Groningen een kans. ,,Bart is hard blijven werken en ik vond dat hij een paar keer goed inviel en tegen FC Groningen een goede wedstrijd speelde. Daarom was er geen reden om dat nu te veranderen. Maar een garantie op een basisplek heeft niemand", aldus Phillip Cocu na de  winst op ADO. 

Met Ramselaar voor Pereiro heeft PSV in ieder geval aan energie gewonnen. Waar de Uruguayaan op een fraaie techniek kan bogen, maar in nog te veel wedstrijden onzichtbaar is, moet de Utrechter het hebben van zijn loopacties en drive. Over dat laatste beschikt ook Santiago Arias en met hem komt het gevaar bij PSV momenteel vooral over rechts. Zodra de aanvaller aan zijn kant naar binnen trekt, komt de Colombiaan helemaal in zijn kracht en sticht hij gevaar. Dat gevoegd bij een stukje onverzettelijkheid van Daniel Schwaab leidde zaterdag voor de 19de keer op rij (!) tot drie eredivisiepunten in het Philips Stadion. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Schaduwschutter Pereiro blijft hard trainen na teleurstelling: ‘We laten samen zien hoe het moet’

    Schaduw­schut­ter Pereiro blijft hard trainen na teleurstel­ling: ‘We laten samen zien hoe het moet’

    Gastón Pereiro was tot zaterdagavond de laatste PSV'er die in een officieel duel in reguliere tijd een penalty had gemist. Op 22 januari 2017 ging zijn strafschop er in de thuiswedstrijd tegen Excelsior niet in. Daarna werkte hij zich alsnog op tot de vaste strafschoppennemer van PSV, nadat eerst Siem de Jong een einde maakte aan een waar penaltycomplex van PSV en Marco van Ginkel zelfs uitgroeide tot een penaltyfenomeen.

PSV