--

Hendrix complimenteert ontketende Malen met bijzondere prestatie: ‘Mooie mijlpaal voor hem’

videoPSV - Vitesse gaat vooral de boeken in als de wedstrijd van Donyell Malen. Ook zijn ploeggenoten complimenteerden de aanvaller in de catacomben van het Philips Stadion. Maar er werd ook weer niet voor hem gezongen of geklapt. ,,We hebben complimenten gegeven”, stelde Jorrit Hendrix. 

Het gebeurt namelijk niet zo vaak dat een PSV’er vijf keer in een wedstrijd scoort. Dat gebeurde pas twee keer eerder in de geschiedenis, Coen Dillen en Bert Theunissen gingen Malen voor. ,,Het is een mooie mijlpaal voor hem, dat komt niet vaak voor”, zegt Hendrix. Door die doelpunten boekte PSV ook een eenvoudige overwinning op Vitesse. Hendrix: ,,Er moest wel wat voor gedaan worden. Maar we scoorden precies op de goede momenten.”

Lekker

Voor Hendrix zelf was het ook een prettige avond, hij verving de geblesseerde Érick Gutiérrez en stond net als in de terugwedstrijd tegen Apollon Limassol weer in de basis. Of hij dat al aan zag komen nadat de Mexicaan tijdens de interlandperiode zijn middenhandsbeentje brak? ,,Als je een breuk hebt, brengt dat risico's met zich mee. Ik wist al een paar dagen dat ik ging spelen, dat wel wel lekker, ja”, besloot Hendrix na de 5-0 zege op Vitesse. 

Jorrit Hendrix verving tegen Vitesse Érick Gutiérrez.
Volledig scherm
Jorrit Hendrix verving tegen Vitesse Érick Gutiérrez. © BSR Agency

PSV