Volledig scherm
Jorrit Hendrix wierp zijn wedstrijdshirt in het uitvak bij Sparta-PSV. © Photo News

Hendrix geeft wedstrijdshirt
aan de PSV-fans

ROTTERDAM - "Dat hadden ze verdiend", zei Jorrit Hendrix na Sparta-PSV over de supporters van zijn club. Hij ging met een blote buik het veld af omdat hij zijn wedstrijdshirt in het uitvak had geworpen. 

PSV won met 0-2 en Hendrix kreeg na een lange periode als reserve weer eens een plek vanaf de aftrap. "De fans hebben me volop gesteund, ook op momenten dat ik niet speelde. Vandaar dit gebaar. Op de wedstrijd van vanavond kijk ik met een goed gevoel terug. We hebben in de tweede helft misschien nagelaten om vaker te scoren, maar gaan zonder veel problemen met de punten naar huis. Ik was blij met mijn basisplek en als het dan zo loopt, hoop je natuurlijk op meer. De komende weken gaan we er samen alles aan doen om in ieder geval voor de tweede plek te gaan."

Hendrix had defensief een nuttige bijdrage in het duel en haalde vaak de angel uit het spel van Sparta. Ook in tegenstoten stond hij zijn mannetje en bediende hij een paar keer fraai zijn medespelers. Hendrix stond aan de aftrap omdat trainer Phillip Cocu het niet verstandig vond om Andrés Guardado al op te stellen. Hij keert terug van een blessure en gelet op het programma van PSV (komende week reist de ploeg nog naar FC Twente en speelt het thuis tegen Willem II) en het kunstgras van Sparta wilde Cocu geen risico's nemen. 

PSV